Trakya Yolu Akıtma (Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için :
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağından iki parmak eksik ılık su (200 ml bardak ölçüsü)
Üzerini yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
İçerisine koymak için isteğe nazaran : (tatlı ve tuzlu yenilebilir )
Toz şeker
Çokokrem
Vişne reçeli
Bal
Marmelat
Peynir
Domates
Salatalık
Yeşillik
Trakya Tarzı Akıtma (Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına hamur materyallerini alalım ve boza kıvamında akışkan, pürüzsüz bir hamur elde edelim.
Pürüzsüz olması değerli o yüzden blendırdan da geçirebilirsiniz
Bir saat mayalanmaya bırakalım.
Hamur kabarmış, göz göz olmuşsa hazırdır. (fotoğraftaki gibi) hamuru kepçeyle bir iki dakika güzelce karıştıralım hamur kendine gelsin
Yapışmayan tavayı tereyağıyla bir sefer hafif yağlayalım ve tavamızı kızdıralım.
(harlı ateşte) bir kepçe döküp göz gözü olunca öteki tarafını pişirelim. (diğer tarafını pişirirken altını hafif kısalım).
Başkalarını de bu formda pişirelim. Ocaktan aldığımız akıtmanın üzerini yağlayalım.
Ilık ılık, istediğimiz yiyecekle rulo yapıp ister bütün ister ortadan ikiye bölerek servis edebilirsiniz
afiyet olsun ( ben en sevdiğim şekerli, vişne reçelli, çokokremli ve peynirliyi tercih ettim ).
Hamuru için :
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağından iki parmak eksik ılık su (200 ml bardak ölçüsü)
Üzerini yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
İçerisine koymak için isteğe nazaran : (tatlı ve tuzlu yenilebilir )
Toz şeker
Çokokrem
Vişne reçeli
Bal
Marmelat
Peynir
Domates
Salatalık
Yeşillik
Trakya Tarzı Akıtma (Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına hamur materyallerini alalım ve boza kıvamında akışkan, pürüzsüz bir hamur elde edelim.
Pürüzsüz olması değerli o yüzden blendırdan da geçirebilirsiniz
Bir saat mayalanmaya bırakalım.
Hamur kabarmış, göz göz olmuşsa hazırdır. (fotoğraftaki gibi) hamuru kepçeyle bir iki dakika güzelce karıştıralım hamur kendine gelsin
Yapışmayan tavayı tereyağıyla bir sefer hafif yağlayalım ve tavamızı kızdıralım.
(harlı ateşte) bir kepçe döküp göz gözü olunca öteki tarafını pişirelim. (diğer tarafını pişirirken altını hafif kısalım).
Başkalarını de bu formda pişirelim. Ocaktan aldığımız akıtmanın üzerini yağlayalım.
Ilık ılık, istediğimiz yiyecekle rulo yapıp ister bütün ister ortadan ikiye bölerek servis edebilirsiniz
afiyet olsun ( ben en sevdiğim şekerli, vişne reçelli, çokokremli ve peynirliyi tercih ettim ).