Trileçe (Büyük Borcamda Orjinale En Yakın Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta (yumurtalar küçükse 4)
1 su bardağı şeker
Yarın su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 buçuk yada iki bardak un (kontrollü ekleyin çok katı olmayacak hamur)
Sosu için;
4 su bardağı süt
1 paket krema
3 yemek kaşığı şeker
Karamel için;
1 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı margarin
1 paket sıvı krema
Ara kat için: krem şanti
Trileçe (Büyük Borcamda Orjinale En Yakın Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz ve unu kontrollu şekilde ekliyoruz ,çok katı bir hamur olmayacak.
Alt üst kızarana kadar 175 derecede pişiriyoruz.
Derin bir kaba sütü kremayı ve şekeri ekleyerek iyice çırpalım.
Kek soğuduktan sonra sosun tamamını keke dökelim.
Kek bütün şutu içine çekince yaklaşık 1- 2 saat sonra kremşantiyi derin bir kapta çırparak kekin üzerine yayalım .
Karamel sos yapımı :şekeri yanmaz tavaya alıyoruz kısık eteşte tamamen erimesini bekliyoruz asla kaşık değdirmeyin, eriyene kadar tavayı sallayarak erimesine yardımcı olabilirsiniz.
Şeker tamamem eridikten sonra margarini ekliyoruz ve tahta kaşıkla yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
Karıştırmayı asla kesmeyin ve ocağın altı hep kısık kalsın.
Yağ eridikten sonra sıvı kremayı ekliyoruz karıştırmaya devam edin.
Karıştırmayı asla bırakmayın ,bütün malzeme karışınca ocaktan alın ve süzgeçten geçirip başka bir kaba alın.
Dolapta biraz dinlendikten sonra kullanıma hazır.
Yaptığımız karamel sosu güzelce yayalım kekin üzerine.
Son olarak hazır beyaz çikolata sosu ile şeritler yapalım ve kürdan ile şekillendirelim.
1 gün dinlenince daha lezzetli oluyor deneyeceklere afiyet olsun (kekte sosta soğuk olacak).
Trileçe (Büyük Borcamda Orjinale En Yakın Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta (yumurtalar küçükse 4)
1 su bardağı şeker
Yarın su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 buçuk yada iki bardak un (kontrollü ekleyin çok katı olmayacak hamur)
Sosu için;
4 su bardağı süt
1 paket krema
3 yemek kaşığı şeker
Karamel için;
1 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı margarin
1 paket sıvı krema
Ara kat için: krem şanti
Trileçe (Büyük Borcamda Orjinale En Yakın Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz ve unu kontrollu şekilde ekliyoruz ,çok katı bir hamur olmayacak.
Alt üst kızarana kadar 175 derecede pişiriyoruz.
Derin bir kaba sütü kremayı ve şekeri ekleyerek iyice çırpalım.
Kek soğuduktan sonra sosun tamamını keke dökelim.
Kek bütün şutu içine çekince yaklaşık 1- 2 saat sonra kremşantiyi derin bir kapta çırparak kekin üzerine yayalım .
Karamel sos yapımı :şekeri yanmaz tavaya alıyoruz kısık eteşte tamamen erimesini bekliyoruz asla kaşık değdirmeyin, eriyene kadar tavayı sallayarak erimesine yardımcı olabilirsiniz.
Şeker tamamem eridikten sonra margarini ekliyoruz ve tahta kaşıkla yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
Karıştırmayı asla kesmeyin ve ocağın altı hep kısık kalsın.
Yağ eridikten sonra sıvı kremayı ekliyoruz karıştırmaya devam edin.
Karıştırmayı asla bırakmayın ,bütün malzeme karışınca ocaktan alın ve süzgeçten geçirip başka bir kaba alın.
Dolapta biraz dinlendikten sonra kullanıma hazır.
Yaptığımız karamel sosu güzelce yayalım kekin üzerine.
Son olarak hazır beyaz çikolata sosu ile şeritler yapalım ve kürdan ile şekillendirelim.
1 gün dinlenince daha lezzetli oluyor deneyeceklere afiyet olsun (kekte sosta soğuk olacak).
Trileçe (Büyük Borcamda Orjinale En Yakın Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı