Trileçe (Meyve Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta (Büyük boy kullanıyorum ben)
1 su bardağından 3 yemek kaşığı eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket karbonat( minik paketlerden)
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gram sıvı krema
Meyveli sosu için;
1 paket hazır meyveli sos
1 su bardağı su
Üzeri için;
1 paket orman meyveli krem şanti
Trileçe (Meyve Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp kremşanti gibi köpürene kadar çırpıyoruz.
Un, karbonat ve vanilyayı ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına döküyoruz.
175°’lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 20 dk pişirelim.
Trileçemizin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremamızı çırpıp buzdolabında bekletmeye alalım.
Meyveli sosu için; 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik olacak kadar suyu tencereye alalım kaynatalım,
Diğer yandan 2 yemek kaşığı suya meyveli sosu döküp topaklanmasını önlemek için önden karıştırıp, kaynayan suya ilave edelim ve pişirelim.
Puding gibi göz göz olunca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Ilımış olan kekimizi ters çeviriyoruz, yağlı kağıdı çıkartıyoruz ve çatalla delikler açıyoruz.
Dolapta bekleyen soğuk şerbetimizi alalım ve kekin üzerine dökelim.
Kek şerbetini güzel çeksin diye 15-20 dk bekletiyoruz.
1 paket köpürtülmüş krem şantiyi şerbetini çekmiş kekimizin üzerine sürüyoruz.
Ilımış olan meyveli sosumuzu krem şantimizin üzerine döküyoruz.
5-6 saat dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz.Kesinlikle denemelisiniz efsane lezzet .Afiyet olsun.
Trileçe (Meyve Soslu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yumurta (Büyük boy kullanıyorum ben)
1 su bardağından 3 yemek kaşığı eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket karbonat( minik paketlerden)
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gram sıvı krema
Meyveli sosu için;
1 paket hazır meyveli sos
1 su bardağı su
Üzeri için;
1 paket orman meyveli krem şanti
Trileçe (Meyve Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp kremşanti gibi köpürene kadar çırpıyoruz.
Un, karbonat ve vanilyayı ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına döküyoruz.
175°’lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 20 dk pişirelim.
Trileçemizin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremamızı çırpıp buzdolabında bekletmeye alalım.
Meyveli sosu için; 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik olacak kadar suyu tencereye alalım kaynatalım,
Diğer yandan 2 yemek kaşığı suya meyveli sosu döküp topaklanmasını önlemek için önden karıştırıp, kaynayan suya ilave edelim ve pişirelim.
Puding gibi göz göz olunca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Ilımış olan kekimizi ters çeviriyoruz, yağlı kağıdı çıkartıyoruz ve çatalla delikler açıyoruz.
Dolapta bekleyen soğuk şerbetimizi alalım ve kekin üzerine dökelim.
Kek şerbetini güzel çeksin diye 15-20 dk bekletiyoruz.
1 paket köpürtülmüş krem şantiyi şerbetini çekmiş kekimizin üzerine sürüyoruz.
Ilımış olan meyveli sosumuzu krem şantimizin üzerine döküyoruz.
5-6 saat dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz.Kesinlikle denemelisiniz efsane lezzet .Afiyet olsun.
Trileçe (Meyve Soslu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı