Trileçe Tatlısı (İnanılmaz Lezzetli)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Trileçe Tatlısı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma ve vanilya
1.5 su bardağı un
Sosu için
3.5 su bardağı süt
200 ml krema
3 yemek kaşığı şeker
Ara kat için
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Karamel sos için
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
200 ml krema
(Kıvamlandırmak için süt)

Trileçe Tatlısı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sos için süt krema ve şekeri çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
Krem şantiyide aynı şekilde çırpıp kaldırıyoruz.
Yumurtalar ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz.
Un ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama döküyoruz.
170 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz kürdan batırıyoruz içi pişince alıyoruz ve o şekilde ılımaya bırakıyoruz.
Karamel için şekeri tavaya alıp orta ateşte karıştırmadan tavayı ara ara sallayarak eriyip renginin kızarmasını sağlıyoruz rengi olunca kenara alıp tereyağı ve kremayı ekleyip kısık ateşe alıp şeker eriyip karışana kadar karıştırıyoruz eğer katılaşırsa az süt ilave ederek kıvam verebilirsiniz.
Kek ılıyınca ters borcama ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıyoruz çöp şişle delikler açıyoruz ve sütün tamamını kekimize döküyoruz.
Üzerine krem şantiyi sürüyoruz şantiden en üstüne sıkmak için poşete alıyoruz.
Krem şantinin üzerine ılıyan karameli döküp hafifçe yayıyoruz.
Ayırdığımız şantiye enine çizgiler sıkıp kürdanla çekerek şekil veriyoruz tatlımız 4- 5 saat dinlendikten sonra daha lezzetli olur Pastanedekileri sevmezdim bu tarifle trileçe yi sevdim artık vazgeçilmez tatlımiz
Trileçe Tatlısı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt