Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
5 adet yumurta
1 fiske tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için ;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket sıvı krema
Üzeri için ;
Orman meyveli sos
Krem şanti
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırıyoruz.
Beyazların içerisine bir fiske tuz atıp beyaz köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra teker teker sarıları ekleyip çırpıyoruz.
Toz şekeri de ekleyip güzelce çırpıyoruz. Un ,kabartma tozu ,vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Süt, şeker ,kremayı bir kapta karıştırıyoruz ve soğuyan kekimizi çatalla delip kekimizin üzerine döküyoruz.
Meyveli sosumuzu üzerinde yazdığı biçimde hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Bir paket krem şanti hazırlayıp kekin üzerine sürüyoruz soğuyan meyve sosunu döküyoruz.
Krem şantiden üzerine çizgiler halinde sıkıyoruz.
Bir kürdan ile biçim veriyoruz.
4- 5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
5 adet yumurta
1 fiske tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için ;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket sıvı krema
Üzeri için ;
Orman meyveli sos
Krem şanti
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırıyoruz.
Beyazların içerisine bir fiske tuz atıp beyaz köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra teker teker sarıları ekleyip çırpıyoruz.
Toz şekeri de ekleyip güzelce çırpıyoruz. Un ,kabartma tozu ,vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Süt, şeker ,kremayı bir kapta karıştırıyoruz ve soğuyan kekimizi çatalla delip kekimizin üzerine döküyoruz.
Meyveli sosumuzu üzerinde yazdığı biçimde hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Bir paket krem şanti hazırlayıp kekin üzerine sürüyoruz soğuyan meyve sosunu döküyoruz.
Krem şantiden üzerine çizgiler halinde sıkıyoruz.
Bir kürdan ile biçim veriyoruz.
4- 5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı