Son konular

Trileçe

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Trileçe Tanımı İçin Gereçler
5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gram sıvı krema
Karamel sosu için;
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gram sıvı krema
Üzeri için;
1 paket krem şanti

Trileçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla karıştıralım yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
170°c de 10 dk, sonra ısıyı 150° c düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.
Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte daima karıştırarak erimesini sağlayalım.
1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa müddet karıştırarak pişirelim.
Ilımış olan kekimizi aykırı çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
1 paket krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile hal verelim.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun
 
Üst Alt