Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Sütlü şerbet için;
4 su bardağı süt
1 paket sıvı krema
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
1 paket krem şanti
Karamel sos
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza yumurtaları alıp köpürene kadar iyice çırpalım. Şekeri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
Malzemelerin hepsini katıp karıştıralım.
Unu dikkatli koyun ki katı bir kıvam olmasın. Akışkan bir kıvam olması gerekiyor.
Yağlı kağıt serili borcama hamurumuzu yayarak dökelim.
10 dk boyunca 170 °clik fırında 10 dkda ısısı düşürülen 150 °c fırında pişirelim.
Dikkat edin fırınınız hızlı pişiriyorsa ısı ayarını daha da düşürebilirsiniz.
Hamurumuza kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Çok çabuk pişiyor.
Pişen hamuru ılıması için kenara alıp dinlendirelim.
Sütlü şerbeti için süt, şeker ve kremayı bir kapta karıştırıp buzdolabında bekletelim.
Karamel sosu isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz. Ben genelde hazır karamel sos kullanıyorum.
Ilımış olan keki tepside ters çevirip yağlı kağıdı çıkartalım. Çatalla veya kürdanla delikler açalım.
Üzerine buzdolabında soğumuş olan sütlü sosumuzu dökelim ve biraz dinlendirelim.
1 paket krem şantiyi hazırlayıp kekin üzerine sürelim. İsterseniz süslemek için biraz ayırabilirsiniz.
Üzerini hamur şekillendirici aparatla şekil verebilirsiniz. Karamel sosunu dökelim. Ve ayırmış olduğumuz krem şantiyi sıkma torbasına alıp süsleyelim.
5-6 saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Sütlü şerbet için;
4 su bardağı süt
1 paket sıvı krema
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
1 paket krem şanti
Karamel sos
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza yumurtaları alıp köpürene kadar iyice çırpalım. Şekeri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
Malzemelerin hepsini katıp karıştıralım.
Unu dikkatli koyun ki katı bir kıvam olmasın. Akışkan bir kıvam olması gerekiyor.
Yağlı kağıt serili borcama hamurumuzu yayarak dökelim.
10 dk boyunca 170 °clik fırında 10 dkda ısısı düşürülen 150 °c fırında pişirelim.
Dikkat edin fırınınız hızlı pişiriyorsa ısı ayarını daha da düşürebilirsiniz.
Hamurumuza kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Çok çabuk pişiyor.
Pişen hamuru ılıması için kenara alıp dinlendirelim.
Sütlü şerbeti için süt, şeker ve kremayı bir kapta karıştırıp buzdolabında bekletelim.
Karamel sosu isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz. Ben genelde hazır karamel sos kullanıyorum.
Ilımış olan keki tepside ters çevirip yağlı kağıdı çıkartalım. Çatalla veya kürdanla delikler açalım.
Üzerine buzdolabında soğumuş olan sütlü sosumuzu dökelim ve biraz dinlendirelim.
1 paket krem şantiyi hazırlayıp kekin üzerine sürelim. İsterseniz süslemek için biraz ayırabilirsiniz.
Üzerini hamur şekillendirici aparatla şekil verebilirsiniz. Karamel sosunu dökelim. Ve ayırmış olduğumuz krem şantiyi sıkma torbasına alıp süsleyelim.
5-6 saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı