Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
5 adet yumurta (küçükse 6)
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için
3.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
200 gram sıvı krema
Karemel sosu için
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
200 gram sıvı krema
Üzeri için
1 paket krem şanti
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip alttan üste doğru karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına dökelim.
160 derece lik fırında pişirelim.
Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpalım. Buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp ķısık ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağ eriyene kadar karıştıralım.
Sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvamını alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kısa süreli karıştıralım.
Ilımış olan kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdı çıkaralım çatalla delikler açalım kekimizde.
Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
1 paket krem şantiyi çırpalım krem şantiden süslemek için birazını ayırıp kalanını kekin üzerine dökelim her yerine yayalım.
Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
Ayırmış olduğumuz krem şantiyle kekin üzerini süsleyip kürdan ile şekil verelim.
4- 5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz sorularınız olursa buraya yorum olarak yazabilirsiniz video instagram sayfamda var profilimden bağlanıp izleyebilirsiniz Deneyenlere afiyet olsun
Şöyle lezzetli bi trileçe yumuşacık pandispanyası üzerindeki karemeli ile muhteşem bi lezzet ve çok hafif isterseniz frambuazlı yada meyve soslu da yapabilirsiniz.
Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için
5 adet yumurta (küçükse 6)
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için
3.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
200 gram sıvı krema
Karemel sosu için
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
200 gram sıvı krema
Üzeri için
1 paket krem şanti
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip alttan üste doğru karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına dökelim.
160 derece lik fırında pişirelim.
Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpalım. Buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp ķısık ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağ eriyene kadar karıştıralım.
Sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvamını alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kısa süreli karıştıralım.
Ilımış olan kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdı çıkaralım çatalla delikler açalım kekimizde.
Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
1 paket krem şantiyi çırpalım krem şantiden süslemek için birazını ayırıp kalanını kekin üzerine dökelim her yerine yayalım.
Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
Ayırmış olduğumuz krem şantiyle kekin üzerini süsleyip kürdan ile şekil verelim.
4- 5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz sorularınız olursa buraya yorum olarak yazabilirsiniz video instagram sayfamda var profilimden bağlanıp izleyebilirsiniz Deneyenlere afiyet olsun
Şöyle lezzetli bi trileçe yumuşacık pandispanyası üzerindeki karemeli ile muhteşem bi lezzet ve çok hafif isterseniz frambuazlı yada meyve soslu da yapabilirsiniz.
Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı