Trileçe Tanımı İçin Gereçler
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1 litre süt + yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket sıvı krema
Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket sıvı krema
1 paket krem şanti
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaları yeterlice çırptıktan sonra şekeri ekleyip biraz daha çırpalım.
Sonra sırayla yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Hamuru tepsiye dökelim ben dikdörtgen borcam kullandım. 180° evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kekimiz pişerken şerbetini hazırlayalın.
Süt, şeker ve kremayı çırpıp dolaba koyalım. ( şerbeti pişirmiyoruz) kek piştikten sonra sıcakken dilimleyip soğuk şerbeti döküyoruz.
Kek soğuyunca 1 paket krem şantiyi tarife nazaran hazırlayıp kekin üzerine sürelim.
Karamel için şekeri teflon ya da seramik tavaya koyup ocağın en küçük gözünde yavaş yavaş eritiyoruz.
Şeker uygunca eriyince 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip süratlice karıştırıyoruz sonra kremayı ekliyoruz.
Kremayı ekleyince şeker taşlaşabilir karıştırmaya devam edin şeker eriyecektir.
Kaynadıkça hem kıvamı hem rengi yoğunlaşacak.
Karamel soğuduktan sonra sonra tatlının üstüne eşit paylaştırın. Triliçeniz hazır
Buzdolabında bikaç saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz lakin 1 gece beklemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun .
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1 litre süt + yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket sıvı krema
Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket sıvı krema
1 paket krem şanti
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaları yeterlice çırptıktan sonra şekeri ekleyip biraz daha çırpalım.
Sonra sırayla yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Hamuru tepsiye dökelim ben dikdörtgen borcam kullandım. 180° evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kekimiz pişerken şerbetini hazırlayalın.
Süt, şeker ve kremayı çırpıp dolaba koyalım. ( şerbeti pişirmiyoruz) kek piştikten sonra sıcakken dilimleyip soğuk şerbeti döküyoruz.
Kek soğuyunca 1 paket krem şantiyi tarife nazaran hazırlayıp kekin üzerine sürelim.
Karamel için şekeri teflon ya da seramik tavaya koyup ocağın en küçük gözünde yavaş yavaş eritiyoruz.
Şeker uygunca eriyince 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip süratlice karıştırıyoruz sonra kremayı ekliyoruz.
Kremayı ekleyince şeker taşlaşabilir karıştırmaya devam edin şeker eriyecektir.
Kaynadıkça hem kıvamı hem rengi yoğunlaşacak.
Karamel soğuduktan sonra sonra tatlının üstüne eşit paylaştırın. Triliçeniz hazır
Buzdolabında bikaç saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz lakin 1 gece beklemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun .
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı