Trileçe Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
5 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
5 su bardağı süt
200 ml sıvı krema
Yarım çay bardağı toz şeker
Üzeri için ;
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
Karamel için;
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
200 ml krema
Trileçe Tanımı Yapılışı
Öncelikle karamel için şekeri tencereye koyup altını kısık ateşte olacak biçimde açalım ve hiç kaşık değdirmeden eritelim.
Eridikçe tencereyi sallayalım altını çok açıp yakmayalım acı bir tat olmasın. Bu formda ağır ağır kısık ateşte eriyince tereyağını ekleyip karıştıralım.
Büsbütün eriyince kremayı da ekleyip katıştıralım. Burada şeker donacaktır. Panik yapmayın eridikçe homojen bir kıvam alacaktır.
Bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın büsbütün soğumasını bekleyin.
Bu ortada trileçemizin keki için yumurta ve şekeri yeterlice köpükleninceye kadar çırpıyoruz.
Kalan malzemeyi de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Hamur güzelce karışınca yağlanmış yahut fırın kağıdı serilmiş borcama döküp 180 derece alt üst ayarda pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Şerbeti için süt krema ve toz şekeri uygun bir kaba alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
Buzdolabına kaldıralım.
Kremşanti için talimatlarına uyarak süt ve toz kremşantiyi çırpalım buzdolabına kaldıralım.
Hepsi soğuyunca kekin fırın kağıdı varsa altında karşıt çevirin borcama.
Üzerine şerbeti gezdirin.
Daha sonra kremşantiyi sürelim düzgün bir biçimde yaydıktan sonra soğuyan karamelimizi dökelim.
Bir gece buzdolabında dinlendirelim. Lezzetin farkına varalım afiyet olsun
Hamuru için;
5 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
5 su bardağı süt
200 ml sıvı krema
Yarım çay bardağı toz şeker
Üzeri için ;
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
Karamel için;
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
200 ml krema
Trileçe Tanımı Yapılışı
Öncelikle karamel için şekeri tencereye koyup altını kısık ateşte olacak biçimde açalım ve hiç kaşık değdirmeden eritelim.
Eridikçe tencereyi sallayalım altını çok açıp yakmayalım acı bir tat olmasın. Bu formda ağır ağır kısık ateşte eriyince tereyağını ekleyip karıştıralım.
Büsbütün eriyince kremayı da ekleyip katıştıralım. Burada şeker donacaktır. Panik yapmayın eridikçe homojen bir kıvam alacaktır.
Bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın büsbütün soğumasını bekleyin.
Bu ortada trileçemizin keki için yumurta ve şekeri yeterlice köpükleninceye kadar çırpıyoruz.
Kalan malzemeyi de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Hamur güzelce karışınca yağlanmış yahut fırın kağıdı serilmiş borcama döküp 180 derece alt üst ayarda pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Şerbeti için süt krema ve toz şekeri uygun bir kaba alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
Buzdolabına kaldıralım.
Kremşanti için talimatlarına uyarak süt ve toz kremşantiyi çırpalım buzdolabına kaldıralım.
Hepsi soğuyunca kekin fırın kağıdı varsa altında karşıt çevirin borcama.
Üzerine şerbeti gezdirin.
Daha sonra kremşantiyi sürelim düzgün bir biçimde yaydıktan sonra soğuyan karamelimizi dökelim.
Bir gece buzdolabında dinlendirelim. Lezzetin farkına varalım afiyet olsun