SoruCevap
Yeni Üye
Triliçe (Orjinal) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için ;
8 adet yumurta
1 fiske tuz
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
2 su bardağı tepeleme un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti için ;
4,5 su bardağı süt
600 ml sıvı krema
Yarım çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Karamel için ;
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
200 ml sıvı krema
Triliçe (Orjinal) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
8 yumurta akları ayırıp 1 fiske tuz ile 5 dakika kar olana kadar uygunca çırpın akmaması değerli.
8 yumurta sarısı toz şeker ile 5 dakika yeterlice çırpın.
Ilık su, un, kabartma tozu ve vanilya koyup güzelce çırpın.
Çırptığımız yumurta akını hamura ek et tahta kaşıkla söndürmeden güzelce karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt ile dikdörtgen borcama döküyoruz.Bir kaç kez tezgaha vurun.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz. Benim 1 saat pişti.
Piştikten sonra 5 dakika soğumasını bekliyoruz.
Keki çıkarın alt ve üst olarak yani iki tarafını kürdanla batırıyoruz.
Şerbet için başka kapta süt, sıvı krema ve şekeri koy yeterlice çırpıcıyla karıştırın kekin üstüne yavaş yavaş dökün dinlenmesi için buzdolabına koyun 1 saat bekletin.
Krem şantiyi yapıp kekin üzerine sürüyoruz.
Karameli için tavaya şekeri erit eridikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ koyup güzelce karıştırın ve kremayı koyun karıştırın.
İçindeki eridiyse ocağı kapatın.
Soğumaya bırakın orta sıra karıştırın.
Soğuduktan sonra karameli krem şanti üzerine döküp yaydırıyoruz ve üstüne krem şanti yahut beyaz çikolata sosu ile hal veriyoruz. 1 gece kesinlikle dinlendiriyoruz.
Triliçe (Orjinal) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için ;
8 adet yumurta
1 fiske tuz
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
2 su bardağı tepeleme un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti için ;
4,5 su bardağı süt
600 ml sıvı krema
Yarım çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Karamel için ;
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
200 ml sıvı krema
Triliçe (Orjinal) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
8 yumurta akları ayırıp 1 fiske tuz ile 5 dakika kar olana kadar uygunca çırpın akmaması değerli.
8 yumurta sarısı toz şeker ile 5 dakika yeterlice çırpın.
Ilık su, un, kabartma tozu ve vanilya koyup güzelce çırpın.
Çırptığımız yumurta akını hamura ek et tahta kaşıkla söndürmeden güzelce karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt ile dikdörtgen borcama döküyoruz.Bir kaç kez tezgaha vurun.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz. Benim 1 saat pişti.
Piştikten sonra 5 dakika soğumasını bekliyoruz.
Keki çıkarın alt ve üst olarak yani iki tarafını kürdanla batırıyoruz.
Şerbet için başka kapta süt, sıvı krema ve şekeri koy yeterlice çırpıcıyla karıştırın kekin üstüne yavaş yavaş dökün dinlenmesi için buzdolabına koyun 1 saat bekletin.
Krem şantiyi yapıp kekin üzerine sürüyoruz.
Karameli için tavaya şekeri erit eridikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ koyup güzelce karıştırın ve kremayı koyun karıştırın.
İçindeki eridiyse ocağı kapatın.
Soğumaya bırakın orta sıra karıştırın.
Soğuduktan sonra karameli krem şanti üzerine döküp yaydırıyoruz ve üstüne krem şanti yahut beyaz çikolata sosu ile hal veriyoruz. 1 gece kesinlikle dinlendiriyoruz.
Triliçe (Orjinal) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı