Triliçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
5 yemek kaşığı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Süt şerbeti için;
3 su bardağı süt
1 paket krema
4 yemek kaşığı şeker
Üstü için;
Kremşanti
Karemel sos için;
1 çay bardağı şeker
2,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
Kullandığım ölçü; 250 ml su bardağı
Triliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurta,şeker,1 paket vanilya,5 yemek kaşığı sıcak su koyularak güzelce köpürene kadar çırpılır.
Ardından diğer malzemeleride ekleyip kek hamurumuzu hazırlayalım (İlk aşamayı mikser ile yapılır un ekledikten sonra spatula ile çırpalım ki köpükleri sönmesin)
Tereyağı ile her yerini yağladığımız büyük dikdörtgen borcama kekimizi döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim (her fırın farklıdır kontrollü pişirelim)
Kekimiz fırında pişerken karamel sosu hazırlayalım.
Uygun bir tencereye şeker ve tereyağı ekleyip sürekli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayalım hiç sorun etmeyin şeker ilk önce topaklanacaktır sonra eriyip renk alır rengini istediğiniz gibi ayarlayın çok kırmızı olursa karemeliniz acı olabilir.
Şeker eriyip renk aldıktan sonra ocaktan alıp bir kaç dakika bekleyelim hemen ardından 2 çay bardağı sıcak suyu üstüne ekleyelim.
Not: Burası çok önemli bir püf noktasıdır karamele eğer soğuk su koyarsanız taşlaşır ve erimez sıcak su koyunca yine sertleşecektir ama tekrar ocağa alıp karıştırdığınızda erir.
Karameli tekrar ocağa alıp altını kısalım sürekli karıştırarak topaklaşan şekeri eritelim.
Şeker tamamen eridikten sonra ayrı bir kapta 1 tatlı kaşığı nişastayı yarım çay bardağı suda açtırıp karemelin içine ilave edelim sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım (Koyulaşması yaklaşık 1 dakika sürecektir)
Not: yarım su bardağı suda açtırdığımız nişastayı şekerler tamamen erimeden asla ilave etmeyelim taşlaşan şeker nişasta ile karışırsa erimez mutlaka erimesini bekleyelim.
Sütlü şerbetimizi hazırlayalım. Süt, krema, şekeri bir kapta güzelce karıştıralım süt soğuk olmalı.
Pişen kekimizi fırından alıp 10 dakika kadar soğumasını bekliyoruz ardından sütlü şerbetimizi her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.
O şerbeti çekerken kremşantimizi hazırlayalım.
Şerbetini çekip tamamen soğuyan kekin üzerine kremşantimizi eşit bir şekilde sürelim kremşantiden 3 yemek kaşığı kadar ayıralım (Üstüne süs yapmak için)
Hemen ardından soğumuş olan karameli de döküp eşit şekilde yayalım.
Kalan kremşantimizi sıkma torbasına koyalım şeritler halinde sıkalım kürdan yardımıyla istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Dolaptan 2 saat kadar dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.
Triliçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
5 yemek kaşığı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Süt şerbeti için;
3 su bardağı süt
1 paket krema
4 yemek kaşığı şeker
Üstü için;
Kremşanti
Karemel sos için;
1 çay bardağı şeker
2,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
Kullandığım ölçü; 250 ml su bardağı
Triliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurta,şeker,1 paket vanilya,5 yemek kaşığı sıcak su koyularak güzelce köpürene kadar çırpılır.
Ardından diğer malzemeleride ekleyip kek hamurumuzu hazırlayalım (İlk aşamayı mikser ile yapılır un ekledikten sonra spatula ile çırpalım ki köpükleri sönmesin)
Tereyağı ile her yerini yağladığımız büyük dikdörtgen borcama kekimizi döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim (her fırın farklıdır kontrollü pişirelim)
Kekimiz fırında pişerken karamel sosu hazırlayalım.
Uygun bir tencereye şeker ve tereyağı ekleyip sürekli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayalım hiç sorun etmeyin şeker ilk önce topaklanacaktır sonra eriyip renk alır rengini istediğiniz gibi ayarlayın çok kırmızı olursa karemeliniz acı olabilir.
Şeker eriyip renk aldıktan sonra ocaktan alıp bir kaç dakika bekleyelim hemen ardından 2 çay bardağı sıcak suyu üstüne ekleyelim.
Not: Burası çok önemli bir püf noktasıdır karamele eğer soğuk su koyarsanız taşlaşır ve erimez sıcak su koyunca yine sertleşecektir ama tekrar ocağa alıp karıştırdığınızda erir.
Karameli tekrar ocağa alıp altını kısalım sürekli karıştırarak topaklaşan şekeri eritelim.
Şeker tamamen eridikten sonra ayrı bir kapta 1 tatlı kaşığı nişastayı yarım çay bardağı suda açtırıp karemelin içine ilave edelim sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım (Koyulaşması yaklaşık 1 dakika sürecektir)
Not: yarım su bardağı suda açtırdığımız nişastayı şekerler tamamen erimeden asla ilave etmeyelim taşlaşan şeker nişasta ile karışırsa erimez mutlaka erimesini bekleyelim.
Sütlü şerbetimizi hazırlayalım. Süt, krema, şekeri bir kapta güzelce karıştıralım süt soğuk olmalı.
Pişen kekimizi fırından alıp 10 dakika kadar soğumasını bekliyoruz ardından sütlü şerbetimizi her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.
O şerbeti çekerken kremşantimizi hazırlayalım.
Şerbetini çekip tamamen soğuyan kekin üzerine kremşantimizi eşit bir şekilde sürelim kremşantiden 3 yemek kaşığı kadar ayıralım (Üstüne süs yapmak için)
Hemen ardından soğumuş olan karameli de döküp eşit şekilde yayalım.
Kalan kremşantimizi sıkma torbasına koyalım şeritler halinde sıkalım kürdan yardımıyla istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Dolaptan 2 saat kadar dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.
Triliçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı