Triliçe Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker(5 yemek kaşığıda olur)
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
6 yemek kaşığı tos şeker
4 su bardağı süt
1 paket krema
Üzeri için:
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt
Karamel için:
5 yemek kaşığı toz şeker
50 gram margarin
1. paket krema
1 paket vanilya
Triliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpalım.
Sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Daha sonra un,irmik,kabartmatozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım pürüzsüz hale getirelim.
Yağladığınız dikdörtgen borcama kek harcımızı dökelim ve yaklaşık 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
Şerbetimiz için toz şeker süt ve kremayı bir kap içerisinde mikserle köpüğü üstüne çıkana kadar 10 dk çırpalım.
Şerbetimiz hazır olunca fırından çıkan sıcak kekimizin ( çatal ile delelim birkaç yerinden ) üzerine dökelim sıcak dökelim ki hemen şerbetini çeksin.
Bir bardak soğuk süt ile kremşantimizi çırpalım ve kekin üzerine döküp düzeltelim.
Krem şantiden biraz üstünü süslemek için ayıralım. Dolapta biraz donmasını bekleyelim.
Son olarak karamel için bir tavaya şekeri koyup rengi karamel rengi olana kadar karıştıralım.
Şeker sertleşmeden margarin krema ve vanilya dökerek hızlı bir şekilde karıştıralım.
Şeker sertleşse bile biraz karıştırarak eritmeye çalışın.
Krem şantisi donan triliçenin üzerine karamel sos gezdirip güzelce yayalım.
Ayırdığımız krem şantiyi poşet içine alalım ucunu çok az kesip kek üzerinde şerit olacak şekilde sıkalım ve kürdan ile şekil verelim.
Afiyet olsun
Triliçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker(5 yemek kaşığıda olur)
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
6 yemek kaşığı tos şeker
4 su bardağı süt
1 paket krema
Üzeri için:
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt
Karamel için:
5 yemek kaşığı toz şeker
50 gram margarin
1. paket krema
1 paket vanilya
Triliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpalım.
Sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Daha sonra un,irmik,kabartmatozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım pürüzsüz hale getirelim.
Yağladığınız dikdörtgen borcama kek harcımızı dökelim ve yaklaşık 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
Şerbetimiz için toz şeker süt ve kremayı bir kap içerisinde mikserle köpüğü üstüne çıkana kadar 10 dk çırpalım.
Şerbetimiz hazır olunca fırından çıkan sıcak kekimizin ( çatal ile delelim birkaç yerinden ) üzerine dökelim sıcak dökelim ki hemen şerbetini çeksin.
Bir bardak soğuk süt ile kremşantimizi çırpalım ve kekin üzerine döküp düzeltelim.
Krem şantiden biraz üstünü süslemek için ayıralım. Dolapta biraz donmasını bekleyelim.
Son olarak karamel için bir tavaya şekeri koyup rengi karamel rengi olana kadar karıştıralım.
Şeker sertleşmeden margarin krema ve vanilya dökerek hızlı bir şekilde karıştıralım.
Şeker sertleşse bile biraz karıştırarak eritmeye çalışın.
Krem şantisi donan triliçenin üzerine karamel sos gezdirip güzelce yayalım.
Ayırdığımız krem şantiyi poşet içine alalım ucunu çok az kesip kek üzerinde şerit olacak şekilde sıkalım ve kürdan ile şekil verelim.
Afiyet olsun
Triliçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı