Triliçe Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
200 gram sıvı krema
Karamel sosu için;
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
200 gram sıvı krema
Üzeri için;
1 paket kremşanti
Triliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kabımıza yumurtayı ve şekeri alıp çırpıyoruz .
Un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıp tepsimize dökelim.
180′ lik fırında 10 dakika pişirelim sonra ısıyı 150 düşürüp 30 dakika pişirelim.
Triliçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için; tavamıza şekeri orta ateşte sürekli olarak karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Açık bir renge dönüşünce 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip yağın erimesini sağlayalım.
Son olarakta sıvı kremayı ekleyip sos kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim
Ilımış olan kekimize kürdan yardımıyla delikler açıp soğuttuğumuz şerbeti kekin üzerine dökelim.
1 paket köpürtülmüş kremşantiden süslemek için biraz ayıralım. Kalanında kekin üstüne dökelim.
Ilımış olan karamelimizide kremşantinin üstüne dökelim.
Ayırmış olduğumuz kremşanti ile triliçemizi süsleyip kürdan ile şekil verelim.
6-7 saat dinlendikten sonra servis edelim. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Triliçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
200 gram sıvı krema
Karamel sosu için;
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
200 gram sıvı krema
Üzeri için;
1 paket kremşanti
Triliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kabımıza yumurtayı ve şekeri alıp çırpıyoruz .
Un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıp tepsimize dökelim.
180′ lik fırında 10 dakika pişirelim sonra ısıyı 150 düşürüp 30 dakika pişirelim.
Triliçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için; tavamıza şekeri orta ateşte sürekli olarak karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Açık bir renge dönüşünce 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip yağın erimesini sağlayalım.
Son olarakta sıvı kremayı ekleyip sos kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim
Ilımış olan kekimize kürdan yardımıyla delikler açıp soğuttuğumuz şerbeti kekin üzerine dökelim.
1 paket köpürtülmüş kremşantiden süslemek için biraz ayıralım. Kalanında kekin üstüne dökelim.
Ilımış olan karamelimizide kremşantinin üstüne dökelim.
Ayırmış olduğumuz kremşanti ile triliçemizi süsleyip kürdan ile şekil verelim.
6-7 saat dinlendikten sonra servis edelim. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Triliçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı