Trilice Tarifi İcin Malzemeler
*5 yumurta
*1 su bardağı şeker
*7 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti icin;
*3,5 su bardağı sut
*1 su bardağı şeker
*200 gr sıvı krema
Kreması icin;
*2 poşet krem şanti
Karemeli icin;
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı tereyağ
*200 gr sıvı krema
Trilice Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılır Bir tencereye şeker sut ve kremayı ekleyip bir taşım kaynatalım
*Daha sonra keki hazırlamak icin once yumurta akları ve şeker beyaz krema olana kadar kopurtulur
*Daha sonra tek tek yumurta sarıları eklenir ve iyice cırpılır Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenir ve bir kaşık yardımı ile tek yone havalandırarak karıştırılır
*Daha sonra yağılı kağıt serili dikdortgen borcama harc dokulup yere vura vura hamur iyice yerleştirilir 160 derecede cok kurutmadan pişirilir
*Krem şanti 1,5 bardak sut ile cırpılıp buz dolabına konulur Kıvam alması icin ve daha sonra karemel sos yapılır
*Karemel sos icin şeker teflon tavada kısık ateşte eritilip rengi ayarlanır ve tereyağı ekleyip biraz karıştırılır ve kremayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra soğumaya alınır
*Soğuyan kek yağılı kağıt cıkartılarak ters cevrilir ve soğuk şerbeti ile buluşturulur Daha sonra 1 yemek kaşığı krem şanti suslemeye ayrılır ve kalan tum krem şanti kekin ustune eşit yayılır
*Soğuyan karamel ise en son eşit yayılmak uzere dokulur ve son olarak ayırdığımız krem şanti ile resimdeki gibi suslme yapılır
Not: Susleme icin ayırdığımız şantiyi biraz sut ile aca bilirsiniz akışkan olması icin Trilicemiz buz dolabında dinlendirildikten sonra servise hazırdır
*5 yumurta
*1 su bardağı şeker
*7 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti icin;
*3,5 su bardağı sut
*1 su bardağı şeker
*200 gr sıvı krema
Kreması icin;
*2 poşet krem şanti
Karemeli icin;
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı tereyağ
*200 gr sıvı krema
Trilice Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılır Bir tencereye şeker sut ve kremayı ekleyip bir taşım kaynatalım
*Daha sonra keki hazırlamak icin once yumurta akları ve şeker beyaz krema olana kadar kopurtulur
*Daha sonra tek tek yumurta sarıları eklenir ve iyice cırpılır Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenir ve bir kaşık yardımı ile tek yone havalandırarak karıştırılır
*Daha sonra yağılı kağıt serili dikdortgen borcama harc dokulup yere vura vura hamur iyice yerleştirilir 160 derecede cok kurutmadan pişirilir
*Krem şanti 1,5 bardak sut ile cırpılıp buz dolabına konulur Kıvam alması icin ve daha sonra karemel sos yapılır
*Karemel sos icin şeker teflon tavada kısık ateşte eritilip rengi ayarlanır ve tereyağı ekleyip biraz karıştırılır ve kremayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra soğumaya alınır
*Soğuyan kek yağılı kağıt cıkartılarak ters cevrilir ve soğuk şerbeti ile buluşturulur Daha sonra 1 yemek kaşığı krem şanti suslemeye ayrılır ve kalan tum krem şanti kekin ustune eşit yayılır
*Soğuyan karamel ise en son eşit yayılmak uzere dokulur ve son olarak ayırdığımız krem şanti ile resimdeki gibi suslme yapılır
Not: Susleme icin ayırdığımız şantiyi biraz sut ile aca bilirsiniz akışkan olması icin Trilicemiz buz dolabında dinlendirildikten sonra servise hazırdır