Son konular

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Mutlaka Deneyin)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yakın un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı irmik
1 paket vanilya
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Üzerini süslemek için;
İsteğe bağlı tahin ve ceviz

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bi tavaya yağı, unu, yumurtayı, irmiği, koyup,karışımı ocağa almadan evvel spatulayla düzgünce karıştırın, birbirine harmanlayın ki yumurta pişmesin.
Sonra ocağa alıp altını yakıp hafif kısık ateşte sık sık spatulayla düzgünce ezerek topaklar ufalana kadar unun kokusu ve kahverengi çıkana dek kavuralım.
Zaten fotoğrafta gördüğünüz halde topaklar dağılıp büsbütün ufak olup dağılana kadar spatula yada tahta kaşığının karşıt tarafıyla ezerek karıştıralım.
Helvanın altını hafif kısalım.
Bir yandan şeker ve suyu tencereye koyup şekeri kaşıkla karıştırıp eritip sonra ocağa koyup kaynatın lakin fazla kaynamasın.
Hindistan cevizini de unutmadan ekleyelim.
Spatulayla görülen küçük topakları ezmeye devam edelim.
Kaynayan sıcak şerbeti ocakta pişen helva karışımın içine yavaş ve dikkatli bi biçimde ek edelim ki sıçrama olmasın.
Şimdi el çırpıcısıyla karıştıralım ki topaklaşma olmasın sonra spatulanın karşıt tarafıyla güzelce döndüre döndüre helva kıvamına gelene dek karıştıralım.
Pişen helvamızın altını kapatıp üzerini peçeteyle örtüp kapağını kapatıp 15 dakika demlenmesini bekleyin.
Sıkma torbasıyla tulumba formu vererek yada benim üzere silikon kalıplara koyup karşıt çevirip kalıp çıkarıp böylede ikram edebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun

Not: helvayı yaparken kesinlikle teflon yada granit tava kullanmanız lazım.

Not: çok fazla şekerli sevmiyorsanız bir çay bardağı silme toz şeker ekleyebilirsiniz. Vanilyayı da isteğe nazaran koyabilirsiniz yoksa koşul değil.

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker Çay kaşığı ucuyla tuz 4 adet yumurta Şerbeti için; 3.5 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su Yarım limon Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tulumba Helvası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı un Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı hindistan cevizi Üzeri için; Çikolata, ceviz Şerbeti için: 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su Tulumba Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yumurta, sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için; 3 su bardağı su 3.5 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı limon suyu Hamuru için; 2.5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tereyağ Çay kaşığı ucuyla tuz 4 adet yumurta Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tulumba Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon Hamuru için; 50 gram tereyağı 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon 1 tatlı kaşığı şeker Yarım çay kaşığı tuz 2 su bardağı un 3 adet yumurta Yarım çay bardağı irmik Kızartmak için; Sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tulumba Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin *2 ,5 su bardağı un *2 su bardağı su *1 cay kaşığı şeker *Yarım tatlı kaşığı tuz *2 yumurta *1 yemek kaşığı tereyağ *3 yemek kaşığı irmik Şerbeti icin *3 su bardağı su *3 su bardağı şeker Kızartmak icin *Sıvı yağ Tulumba Tatlısı Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt