Tulumba Helvası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için;
Çikolata, ceviz
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Tulumba Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, sıvı yağ,un ve hindistan cevizini tencerede karıştırıp akabinde ocağa alın.
Başka taraftan şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. İkisinin de sıcak olması değerli.
Yaklaşık 10dk un pembeleşinceye kadar spatula ile eze eze karıştırın.
Pembeleşince altını kısıp şerbeti yavaşça ekleyin. Dikkat sıçrayabiliyor.
Bir kaç dk karıştırarak şerbeti çekmesini sağlayın.
Ocaktan alıp birinci sıcağı geçince form verin.
Üstüne benmari metodu erittiğiniz çikolatayı döküp ceviz yahut antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Sonraki güne kalınca bile çok hoş oluyor.
Tulumba Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için;
Çikolata, ceviz
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Tulumba Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, sıvı yağ,un ve hindistan cevizini tencerede karıştırıp akabinde ocağa alın.
Başka taraftan şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. İkisinin de sıcak olması değerli.
Yaklaşık 10dk un pembeleşinceye kadar spatula ile eze eze karıştırın.
Pembeleşince altını kısıp şerbeti yavaşça ekleyin. Dikkat sıçrayabiliyor.
Bir kaç dk karıştırarak şerbeti çekmesini sağlayın.
Ocaktan alıp birinci sıcağı geçince form verin.
Üstüne benmari metodu erittiğiniz çikolatayı döküp ceviz yahut antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Sonraki güne kalınca bile çok hoş oluyor.
Tulumba Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı