Tulumba Tatlısı Resimli,
Resimli Tulumba Tatlısı Tarifi ,
Tulumba Tatlısı
Malzemeler:
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti icin:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak İcin:
2 su bardağı sıvı yağ
imagestulumbatatlisitarifiresimli5ad3f9114762d
Hazırlanışı:
Şerbetini hazırlamak icin tencereye su ve şekeri alın Surekli karıştırarak kaynatın Ocaktan almadan once limon suyunu ekleyip karıştırın Soğuması icin şerbeti kenarda bekletin Hamurunu hazırlamak icin ayrı bir tencereye su ve tereyağını alın Suyun kaynayıp yağı patlatması icin surekli karıştırıp, tereyağın erimesini sağlayın Un, şeker ve tuzu tencereye ekleyip yapışmayan bir hamur elde edene kadar hafif ateşte kavurun Tencereyi ocaktan alıp surekli karıştırarak kabuk tutmasını onleyin ve ılınmasını sağlayın Hamur ılındıktan sonra yumurtaları ekleyip karıştırın Son olarak irmik ve nişastayı ekleyip karıştırın Hamuru krema sıkacağı torbasına ya da temiz bir naylon torbaya doldurun
Şekilli tulumba tatlıları yapın Kızartma yağı soğukken tatlılarınızı kısık ateşte kızartın Kızaran tatlıları soğuk şerbete yatırıp 10 dakika bekletin Servis tabağına alın
Resimli Tulumba Tatlısı Tarifi ,
Tulumba Tatlısı
Malzemeler:
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti icin:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak İcin:
2 su bardağı sıvı yağ
imagestulumbatatlisitarifiresimli5ad3f9114762d
Hazırlanışı:
Şerbetini hazırlamak icin tencereye su ve şekeri alın Surekli karıştırarak kaynatın Ocaktan almadan once limon suyunu ekleyip karıştırın Soğuması icin şerbeti kenarda bekletin Hamurunu hazırlamak icin ayrı bir tencereye su ve tereyağını alın Suyun kaynayıp yağı patlatması icin surekli karıştırıp, tereyağın erimesini sağlayın Un, şeker ve tuzu tencereye ekleyip yapışmayan bir hamur elde edene kadar hafif ateşte kavurun Tencereyi ocaktan alıp surekli karıştırarak kabuk tutmasını onleyin ve ılınmasını sağlayın Hamur ılındıktan sonra yumurtaları ekleyip karıştırın Son olarak irmik ve nişastayı ekleyip karıştırın Hamuru krema sıkacağı torbasına ya da temiz bir naylon torbaya doldurun
Şekilli tulumba tatlıları yapın Kızartma yağı soğukken tatlılarınızı kısık ateşte kızartın Kızaran tatlıları soğuk şerbete yatırıp 10 dakika bekletin Servis tabağına alın