Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu
4,5 su bardağı un
50 gram margarin
6 adet yumurta
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Şerbeti için;
6 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbet yapımı ile başlayalım şerbetimiz soğuk olacak. Şerbetin kıvamı baklava şerbetin den daha katı olmalı.
Hamuru için şu, tereyağı, şeker, tuz, limon tuzunu tencereye alalım yağımız eridikten sonra unumuzu ilave edelim ve kaşıkla güzelce yoğuralım 10 dakika.
İlk sıcağı çıkan hamurumuzu tezgaha alıp elimizle yoğuralım. Soğuk olan hamurumuza yumurtalarımızı tek tek ilave edip yoğurun mikser veya hamur yoğurucu makinesiyle daha pratik olacaktır.
Hamurumuz kek hamurundan sert ele yapışan cıvık bir kıvamda olmalı. Hamuru sıkma torbasına doldurup büyük yıldız üç ile soğuk yağa istediğiniz boyutta sıkın her defasında hamuru makasla kesin makasın ucunu yağa batırınki hamur yapışmasın.
Sıkma işlemi bitince ocağın altını açın tulumbaları kızartın ara ara tencereyi sallayınki birbirine yapışmasın. Ardından şerbetin içine atalım bir iki harmanlayıp tabağımıza alalım.
Not: Ben malzemeleri yarı yarıya kullandım. Sert oldu hatta yumuşasın diyede poşete sardım.
Tulumba Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu
4,5 su bardağı un
50 gram margarin
6 adet yumurta
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Şerbeti için;
6 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbet yapımı ile başlayalım şerbetimiz soğuk olacak. Şerbetin kıvamı baklava şerbetin den daha katı olmalı.
Hamuru için şu, tereyağı, şeker, tuz, limon tuzunu tencereye alalım yağımız eridikten sonra unumuzu ilave edelim ve kaşıkla güzelce yoğuralım 10 dakika.
İlk sıcağı çıkan hamurumuzu tezgaha alıp elimizle yoğuralım. Soğuk olan hamurumuza yumurtalarımızı tek tek ilave edip yoğurun mikser veya hamur yoğurucu makinesiyle daha pratik olacaktır.
Hamurumuz kek hamurundan sert ele yapışan cıvık bir kıvamda olmalı. Hamuru sıkma torbasına doldurup büyük yıldız üç ile soğuk yağa istediğiniz boyutta sıkın her defasında hamuru makasla kesin makasın ucunu yağa batırınki hamur yapışmasın.
Sıkma işlemi bitince ocağın altını açın tulumbaları kızartın ara ara tencereyi sallayınki birbirine yapışmasın. Ardından şerbetin içine atalım bir iki harmanlayıp tabağımıza alalım.
Not: Ben malzemeleri yarı yarıya kullandım. Sert oldu hatta yumuşasın diyede poşete sardım.
Tulumba Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı