Tüm Püf Noktalarıyla Elmalı Kurabiye Tarifi Size Başka Tarif Aratmayacak İçin Malzemeler
250 gram tereyağ (Oda ısısında)
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ (80ml)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
İç harcı için
4,5 tane elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Klasik su bardağı ölçüsü ile
Tüm Püf Noktalarıyla Elmalı Kurabiye Tarifi Size Başka Tarif Aratmayacak Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları rendeleyip suyunu iyice sıkıyoruz.
Tavaya alıp üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpip suyunu çekene kadar pişiriyoruz, ocağı kapatıp ceviz ve tarçın ekleyip karıştırıyoruz.
Elmaların suyunu kurabiyeye verirse yumuşak olur ama suyunu iyi çekerse gevrek bir hamur olur. .
Elmaları bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için un ve kabartma tozu hariç yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştırılır. Un ve kabartma tozunu ekleyip kurabiye hamuru yoğurulur.
Kurabiye hamurlarında un ayarı çok önemlidir ne çok az ne çok fazla olmamalı ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurmak gerekiyor. Hamurun kıvamını videodan izleyebilirsiniz
Hamurları merdane ile açıp yuvarlak bir kalıpla kesiyoruz. Kesme aparatınız varsa yuvarlak hamurun bir ucunu kesiyoruz (Aparatınız yoksa bir bıçakla kesikler atabilirsiniz)
Diğer ucuna elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup elmalı harçlı uçtan başlayarak sarıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyelere hafif ay şekli vererek aralıklı olarak diziyoruz. 180 derece ısınmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Kurabiyenizi iyi pişirmekte kıyır kıyır olmasını sağlıyor. Pişme süresi fırından fırına değişir o yüzden hafif pembe renk olunca pişmiş demektir. Oda ısısına geldikten sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Tüm Püf Noktalarıyla Elmalı Kurabiye Tarifi Size Başka Tarif Aratmayacak Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağ (Oda ısısında)
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ (80ml)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
İç harcı için
4,5 tane elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Klasik su bardağı ölçüsü ile
Tüm Püf Noktalarıyla Elmalı Kurabiye Tarifi Size Başka Tarif Aratmayacak Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları rendeleyip suyunu iyice sıkıyoruz.
Tavaya alıp üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpip suyunu çekene kadar pişiriyoruz, ocağı kapatıp ceviz ve tarçın ekleyip karıştırıyoruz.
Elmaların suyunu kurabiyeye verirse yumuşak olur ama suyunu iyi çekerse gevrek bir hamur olur. .
Elmaları bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için un ve kabartma tozu hariç yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştırılır. Un ve kabartma tozunu ekleyip kurabiye hamuru yoğurulur.
Kurabiye hamurlarında un ayarı çok önemlidir ne çok az ne çok fazla olmamalı ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurmak gerekiyor. Hamurun kıvamını videodan izleyebilirsiniz
Hamurları merdane ile açıp yuvarlak bir kalıpla kesiyoruz. Kesme aparatınız varsa yuvarlak hamurun bir ucunu kesiyoruz (Aparatınız yoksa bir bıçakla kesikler atabilirsiniz)
Diğer ucuna elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup elmalı harçlı uçtan başlayarak sarıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyelere hafif ay şekli vererek aralıklı olarak diziyoruz. 180 derece ısınmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Kurabiyenizi iyi pişirmekte kıyır kıyır olmasını sağlıyor. Pişme süresi fırından fırına değişir o yüzden hafif pembe renk olunca pişmiş demektir. Oda ısısına geldikten sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Tüm Püf Noktalarıyla Elmalı Kurabiye Tarifi Size Başka Tarif Aratmayacak Fotoğraflı Yapılışı