Türk Kahveli Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
Eser ölçüde tuz
6 silme yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı türk kahvesi
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
(Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak kadar un ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker
İstenilen ölçüde pudra şekeri
Türk Kahveli Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba un konulur. Ortası havuz üzere açılır. Öteki materyaller bu havuza eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir humar olana dek yoğrulur.
Tek lokmalık ceviz büyüklüğünde modüller koparılır elde yuvarlanır üstüne hafif bastırılır, tepsiye dizilir.
Üzerine bıçakla hafif bir çizik atılır. Evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında renk alana kadar yaklaşık 10 dk pişirilir.
Fırından sıcakken çıkarılır, soğumadan üzerine çokça pudra şekeri serpilir.
Türk Kahveli Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
Eser ölçüde tuz
6 silme yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı türk kahvesi
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
(Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak kadar un ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker
İstenilen ölçüde pudra şekeri
Türk Kahveli Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba un konulur. Ortası havuz üzere açılır. Öteki materyaller bu havuza eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir humar olana dek yoğrulur.
Tek lokmalık ceviz büyüklüğünde modüller koparılır elde yuvarlanır üstüne hafif bastırılır, tepsiye dizilir.
Üzerine bıçakla hafif bir çizik atılır. Evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında renk alana kadar yaklaşık 10 dk pişirilir.
Fırından sıcakken çıkarılır, soğumadan üzerine çokça pudra şekeri serpilir.
Türk Kahveli Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı