Son konular

Turkistan Pilavı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Turkistan Pilavı Tarifi İcin Malzemeler

*500 gr dana kuşbaşı
*3 su bardağı pirinc
*4 adet havuc
*3 adet soğan
*3 baş sarımsak
*2 tatlı kaşığı kimyon
*3 tatlı kaşığı tuz
*23 cay bardağı sıvı yağ
*1 litre su

Turkistan Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak pirincleri ıslatalım
*Sonra yağı tencereye alalım ve biraz ısınmasını bekleyelim
*Kuşbaşı doğradığımız etleri tencereye alalım ve yaklaşık 10 dakika soteleyelim
*Bu sırada soğanları yarım halka şeklinde doğrayıp katları birbirinden ayıralım
*Havucları cubuk şeklinde doğrayalım
*Et iyice suyunu cektikten sonra soğanları ekleyelim ve kahverengi olana kadar bekleyelim
*Ardından havucları ekleyelim ve onların da iyice kendini bırakmalarını bekleyelim
*Sonra kimyon ve tuzu ekleyip karıştıralım ve uzerine 1 litre kadar suyu ekleyelim kapağı kapatıp 30 dakika kadar pişirelim
*Sonra pirincleri karışımın uzerine yayalım ama karıştırmayalım
*İyice yaydıktan sonra sarımsakları pilavın icine gomelim Kapağı kaparım yine bir 30 dakika KISIK ATEŞTE pişirelim Altını kapattıktan sonra biraz dinlendirelim Afiyet Olsun !
 
Üst Alt