Türklerin Unlu Yemekleri

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Geleneksel Turk Yemekleri

Turk mutfağı dunyada onde gelen lezzetlerin bulunduğu bir mutfaktır Mantı, guvec, yaprak sarması, karnıyarık, tas kebabı, pilav, imambayıldı, menemen gibi birbirinden guzel lezzetleri icinde barındıran Turk mutfağının l il meşhur olan lezzetleri;

Adana: Adana kebabı, şalgam suyu, yuzuk corbası, sullum ve karakuş tatlısı

Adıyaman: Basalla, yapıştırma, hıtap

Afyonkarahisar: Sakala carpan corba, zurbiye, sırtsırta, ağzı acık, pırasa musakka, ocak bukmesi, cızdırma, ovme, hamursuz, cimcik, palize, yanıyarma ve cucu kadayı

Ağrı: Abdigor koftesi, gosteberg et, selekeli (sac kavurma), haşıl, hengel, erdek, hasude, halise ve murtuğa

Aksaray: Soğanlama, bamya corbası, ciğleme

Amasya: Catal corbası, sakala carpan corbası, helle corbası, kesme ibik corbası, gobek dolması, patlıcan pehli, pastırma gağallemesi, dene hasudası, ayva gallesi, gelin parmağı, gomlek kadayıfı, peluza, unutma beni, vişneli ekmek, eli boğrunde, hengel, yakasal boreği, kaypak ve yanuc

Ankara: Ankara Tavası, alabortme, calla, bici, ilişkik, sızgıc, siyel, pıtpıt pilavı, tohma, altust boreği, entekke boreği, hamman, papac, yalkı, carcıran, koremez, tamtak tiridi, olluğun koru, bırtlak, bezdirme, gizleme, kartalac ve sackıran

Antalya: Antalya usulu piyaz, arap kadayıfı, karpuz kabuğu receli, bergamut receli

Ardahan: Elma dolması, evelik aşı, bozbaş, ekmek aşı, pişi, kuymak (mıhlama)

Artvin: Laz boreği, hınkal, cergebaz, gendima, herisa, şilav, hasuta, kaysefe, zurbiyet, puşuruk corbası, soğan harşosu, cincar corbası

Aydın: Kulak corbası, pelvize tatlısı, paşa boreği, yuvarlama, ısırganotu boreği, ebegumeci kavurması, arapsacı

Balıkesir: Tirit, sura, sacaklı mantı, peynirli patlıcan, zerde tatlısı, afiş tatlısı, borulce ekşilemesi

Bartın: Pumpum corbası, yumurtalı isbut, kabak burması, Amasra salatası

Batman: Bumbar, Şam borek, perde pilavı

Bayburt: Tel helvası, tatlı corba, galacoş, ekşi lahana, lor dolması, yalancı dolma

Bilecik: Buzme, ovmac corbası, keklik kebabı, piruhi, samsı, pancar pekmezi, kopuk helvası, kıtırcı helvası

Bingol: Dut pekmezi

Bitlis: Buryan kebabı, şekalok yemeği, corti koftesi, gari aşı, glorik, gebol, cireş pancarı, kengerli pilav

Bolu: Yoğurtlu bakla corbası, imaret corbası, acı su bazlamacı, cantıklı pide, kedi batmaz, orman kebabı, kaldırık dolması, kaşık sapı, keşli cevizli erişte, kaşık atmac, bakla cullaması, paşa pilavı, kabak hoşafı, palize, coş hoşafı, karavul şerbeti, kızılcık şurubu, Bolu Beyi tatlısı,uğut tatlısı

Burdur: Testi kebabı, kabak helvası, Burdur muhallebisi

Bursa: Ekşili baş corbası, etli gavata, kestaneli etli lahana dolması, mısır unu sarması, kaşarlı pırasa, patlıcan silkmesi, İnegol koftesi, yoruk kebabı, yufkalı hindi, ciğer sarması, Cennet koşku, dilber dudağı, Kemalpaşa peynir tatlısı, incir dolması, zerde, kaymacina, hamur bamyası, asude, dızmana

Canakkale: Bakla keşkeği, tumbi, turp otu salatası, kacamak, lakerda, erik macunu, ahlat suyu

Cankırı: Yaren guveci, mıkla, tutmac, yumurta tatlısı

Corum: Leblebi, yanıc, cızlak, kombe, hingal, borhani, helise, cullama, İskilip dolması, kara cuval helvası, teltel

Denizli: Caput aşı, alacora, sıyırma, yoğurtlu patlıcan gommesi, sura, kacamak, gındıra corbası

Diyarbakır: Karpuz, cartlak kebabı, patlıcan meftunesi

Duzce: Cerkez tavuğu, Arnavut boreği, Boşnak boreği, şıl boreği, gobete mantısı, lepsi, mamursa, haluj

Edirne: Badem ezmesi, mamzama, akıtma, hardaliye, satır kebabı

Elazığ: Fasulye corbası, lobik corbası, anamaşı, kelecoş, taraklık, kındık kofte, kunculu kofte, muhaşerli kofte, işkene, sapan dolması, kibe dolması, caypalası, pirpirim boranı, tavşan ufelemesi, kırmanlı pilav, simit pilav, nohut ekmeği, fodula, zarafat, patila, heside, dolanger, hurriyet kadayıfı, orcik, pilit ve gah

Erzincan: Tulum peyniri, tava leblebisi

Erzurum: Cağ kebabı, den corbası, hıngel, herle aşı, cec pancarı, caşır

Eskişehir: Ciğ borek, abısta, harşıl, yufkalı buryan, met helvası

Gaziantep: Alinazik kebabı, keme kebabı, yeni dunya kebabı, simit kebabı, antep fıstığı, baklava, malhıtalı (mercimekli) kofte, yoğurtlu ufak kofte, yağlı kofte, ic katması (kısır), tene katması, haveydi koftesi, omac, sini koftesi, suzek yapması, cağırtlak kebabı, ayva kebabı, elma kebabı, lebeniye, oz corbası, maş corbası, şirinli corba, beyran, topac, Kose Sefer kabağı dolması, loğlazlı aş, ciğdem aşı, ekşili daraklık tavası, beyran, şiveydiz, acur oturtması, kakırdak boreği, loğlaz piyazı, yarpuz piyazı, at elması turşusu, celem turşusu

Giresun: Fındık, hamsi boreği, calıcileği corbası, mendek corbası, yağlaş, karalahana diblesi, kiraz tuzlusu kavurması, hamsili mısır ekmeği, fasulye turşusu

Gumuşhane: Kome, kuşburnu, dut pekmezi, dut pestili, lemis, haşıl, kanzılı borek, siron

Hakkari: Gulul corbası, kepaye, jaji, lalepet, duğeba, kiflik

Hatay: Kaytaz boreği, taş kadayıf, kerevic, semirsek, kuş gozu

Iğdır: Bozbaş yemeği, helise, perzana, helise, cızdık, salmanca, fetir, kaysafa, patlıcan receli

Isparta: Miyane, sakala sarkan, tapalak, banak, kabine, kuyruğu sulu, samsa, tosmankara, derdimi alan

İstanbul: Kanlıca yoğurdu, Sultanahmet koftesi, uykuluk, badem ezmesi, beyinli Beykoz kebabı

İzmir: Kumru, Ayvalık tostu, sura, İzmir koftesi, papaz yahnisi, mucmeri, radika salatası, gerdan tatlısı

Kahramanmaraş: Dovme dondurma, biber, tarhana, leğen corbası, tirşik corbası, Maraş pacası, pıtpıt lapası, somelek, un sucuğu, bastık, cullama, ilende, hapısa, ravanda

Karabuk: Kuyu kebabı, bukme, cingene baklavası, gobu, kara mancar, katlac, malak, perohi, şaptak

Karaman: Batırık, bidik, Ermenek helvası,cibe ve ilisıra dolması, kayısı musakka, mıkla, muluku, parakofte

Kars: Bal, kaymak, kaşar, gravyer, herre (un corbası), hangel, haşıl, feselli, tandırda kaz cekmesi, piti

Kastamonu: Banduma, simit tiridi, kole hamuru, cırık tatlısı, delioğlan sarığı, fincan boreği, halucga, avuz, şurra

Kayseri: Pastırma, sucuk, mantı, pehli, yağbari, poc, kovalama, uzum yemeği, fincan ağzı, nevzine, aside

Kırıkkale: Alazlama, kombe, kulleme, batallaş, calma, sarığı burma

Kırklareli: Sulu kacamak, kuru kacamak, kaymakcına, kulur, plaska, ısırgan otu corbası, bıldırcın kağıt kebabı

Kırşehir: Keykef, temal

Kilis: Şıhıl mahşe, pekmez, kubbulmuşviyye, talı malhıta, kolluk aşı, zungul, belluriye, cennet camuru, firik pilavı, kibe, mazlum, mıkşi, teşrube, mayanalı (anasonlu) kahke, haytayla, sucuk hapısası

Kocaeli: Kandıra yoğurdu, pişmaniye, saray helvası, otur fatma tatlısı, ciğceli kavurma

Konya: Duğun yemeği, etli ekmek

Kutahya: Cimcik, dolamber boreği, namaz dolması, gokcumen hamursuzu, tosunum, kızılcık corbası, tekke corbası, cene carpan corbası, kotdur tatlısı

Malatya: Kayısı, kağıt kebabı, kınalı ekmek, pileke, taş kulluğu, gurut corbası, analıkızlı, kurşun gecmez koftesi, gilgirikli kofte, keloğlan koftesi, zeytinyağlı marul sarması, fasulye yaprağı sarması, kabak ciceği dolması, soğan dolması, patlıcan dovmesi

Manisa: Mesir macunu, Kula guvec kapaması, şekerli pide, otlu pide, Manisa kebabı

Mardin: Badem şekeri, ceviz sucuğu, ikbebet (icli kofte), semberuk, irok, kibe, kitel raha, lebeniyye

Mersin: Cezerye, tantuni, kerebici, zahter

Muğla: Ara, dutmec, copur, doş dolması, balıklen, cıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan, ebegumeci kavurması, borulce kavurması, teltorlu borulce, yalankı, uzum koftesi, ballı kabak, bestel, dulek receli

Muş: Muş koftesi, corti aşı

Nevşehir: Duğu, kesme, katma aşı, ağpakla (fasulye, kemikli et), dıvıl, ayva dolması, Nevşehir tavası, sızgıt

Niğde: Mangir corbası, tava, uzum boranası, ditme, unlu soğurme, papara, cılbır, halveter, kaşık kayganası

Ordu: Melocan (diken ucu) kavurması, Sakarca mıhlaması, galdirik kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması, kabak muhallebisi, pallabye

Osmaniye: Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar, ciccire, etli kombe

Rize: Anzer balı, Rize koftesi, Rize simidi, Hamsi ciğirtası, cumur, enişte lokumu, pepcura

Sakarya: Pekmez, yoğurt

Samsun: Samsun pidesi, turşu kavurması, yer pancarı, mısır corbası, kocakarı gerdanı

Siirt: Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı

Sinop: Sinop kestanesi, nokul, icli tavas, mamalika

Sivas: Sivas kebabı, peskutan corbası, pezik turşusu

Şanlıurfa: İsot, şıllık tatlısı, paliza, bostana, urfa kebabı

Şırnak: Kutlık, serbıdev, hekeheşandi, şımşıpe, meyre, bırınzer, mahmılatık, fıreydin, suryaz

Tekirdağ: Tekirdağ koftesi

Tokat: Tokat kebabı, bacaklı corba

Trabzon: Vakfıkebir ekmeği, akcaabat koftesi

Tunceli: Ovacık dağ sarımsağı, Şavak tulum peyniri, Pulumur balı, zerefet, sirekurt, sirepati, kavut, patila

Uşak: Alacatene, haşhaş surtmesi, ciğerli bulgur

Van: Otlu peynir, Van balığı (inci kefali), ilitme, senseger

Yalova: Yalova koftesi, yaprak pidesi, pavli, luhu şuşkey cirbuli, lalanga, cubiyiş gayi, papa, silohto, paponi

Yozgat: Testi kebabı, arabaşı

Zonguldak: Caycuma yoğurdu, Osmanlı cileği, Devrek simidi, beyaz baklava, kızılcık, cevizli dolma
 
Üst Alt