Türlü Yazın En Hafif Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Materyaller
4 adet patlıcan
3 adet sivri biber
4 adet domates büyük
2 adet kuru soğan
Tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Türlü Yazın En Hafif Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı soyun ikiye ayırıp ortadan dörde bölelim birbirinden ayırmadan.
Biberleri uzunluğuna nazaran ikiye yahut üçe bölelim kuru soğanı uzun piyaz halinde doğrayalım.
Domatesi de yemeklik doğrayıp tencereye evvel patlıcan üzerine biber en üste kuru soğanı ekleyip biraz yağda kavuralım.
Kavrulduktan sonra üzerine domates ve tuz ekleyip karıştırmadan pişirelim.
Kısık ateşte sebzeler pişince tamamdır çok hafif yemektir.
4 adet patlıcan
3 adet sivri biber
4 adet domates büyük
2 adet kuru soğan
Tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Türlü Yazın En Hafif Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı soyun ikiye ayırıp ortadan dörde bölelim birbirinden ayırmadan.
Biberleri uzunluğuna nazaran ikiye yahut üçe bölelim kuru soğanı uzun piyaz halinde doğrayalım.
Domatesi de yemeklik doğrayıp tencereye evvel patlıcan üzerine biber en üste kuru soğanı ekleyip biraz yağda kavuralım.
Kavrulduktan sonra üzerine domates ve tuz ekleyip karıştırmadan pişirelim.
Kısık ateşte sebzeler pişince tamamdır çok hafif yemektir.