Son konular

Turşu

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Turşu Tarifi İçin Malzemeler

10 kg’lık bidon için;
5 kg kornişon salatalık
5 baş sarımsak (isteğe bağlı artırılabilir)
10 tane bol sulu limon (isteğe göre azaltılabilir) (bizimkiler limonu yoğun, sirkesi az seviyor)
2 su bardağı sirke (isteğe göre artırılabilir)
1,5 su bardağı turşuluk tuz
1 yemek kaşığı toz şeker (asit oranını dengelemesi için)
1 yemek kaşığı limon tuzu (isteyen koymayabilir)
1 yemek kaşığı tane karabiber
2-3 avuç cin biberi (isteğe bağlı)
Yarım kilo tatlı sivri biber
1 yada iki adet defne yaprağı
Yarım demet dere otu, yarım demet maydanoz (saplarıyla)
Hazır kaynar içme suyu

Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Salatalık ve biberleri iyice yıkayın, salatalıkların uçlarını kesin sonra biberlerin saplarını alın.
10 kg’lık bidonun en altına soyduğunuz sarımsakları, cin biberini, tane karabiberi, defne yaprağını, dereotu ve maydanozu koyun.
Sonra bidonun yarısına kadar salatalık koyun, üstüne sivri biberleri koyun, tekrar onun üstüne de kalan salatalıkları koyun. (ben evde 2-3 tane havuç vardı onlarıda koydum, dilerseniz sizde koyabilirsiniz. ).
Hazır içme suyundan çaydanlığa koyup kaynatın. Geniş bir tasa bu kaynar sudan koyun içine turşu tuzunu, şekeri, limon tuzunu, sirkeyi, limonun suyunu koyun, içindekiler eriyene kadar iyice karıştırın.
Sıcakken bu karışımı doldurduğunuz bidona dökün. Buna şoklama deniyor, turşunuzun erimeden çabuk mayalanmasını sağlar.
Sonra bidonu ağzına kadar kaynar içme suyu ile doldurun. Ağzına streç film koyup sıkıca kapatın.
Bidonu birkaç defa alt üst çalkalayın. Bir poşete koyup evin en serin ve karanlık yerine altına leğen koyup üzerinede örtü örtüp koyun. Bu çok önemli eğer ışık alırsa salatalıklarınız beyazlaşır. Yada sıcak yerde kalırsa bozulur veya küflenir.
Turşunuzu kurduktan sonra bir iki gün sonra mutlaka tuzunu kontrol edin, eksikse ekleyip çalkalayın, eğer tuzu az olursa yine eriyebilir. Afiyet olsun.
Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 2, 5 kg kornişon salatalık Yarım kg kadar yeşil dometes (bahçe domatesi kızarmamış) Yarım kg biber (acı tatlı isteğe bağlı) Kaya tuzu Su 1 yemek kaşığı şeker 1 avuç bulgur( ben organik kullandım hazır değil) 10 diş sarımsak Yarım demet maydanoz (özellikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler 3 kg kornişon salatalık 1,5 su bardağı kaya tuzu 1 su bardağı sirke 1 baş sarımsak 1 çay bardağı limon tuzu Hazır su Maydanoz Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 3 kg salatalık 5 kg’lık cam şişeye tam gelmekte. Salatalıkları sirkeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Ağız Sulandıran Kışlık Turşu Karışık Turşu Turşu Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler 2 kilo havuç 3 yada 4 kilo lahana 2 kilo karnabahar 2 kilo tuzlu kornişon 3 kilo tuzlu acur (Kıtı) 1 kilo tuzlu acı biber 1 demet maydanoz 2 diş sarımsak 1 limon Beyaz sirke Kırmızı sirke 3 tatlı kaşığı tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Süs Biberli Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 10 kg sulu köy domatesi 2 kg süs acı biberi Yarım kg ince sivri biber 1 ‘er çay bardağı beyaz sirke 2 diş sarımsak 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu Yarım tatlı kaşığı limon tuzu 10 kg’lık turşu bidonu Süs Biberli Domates Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
3 Çeşit Turşu Tarifi Salatalık Turşusu Jalapeno Turşusu Cin Biber Turşusu İçin Malzemeler Turşu suyu için: 3 tane 1’er litrelik kavanoz 1,5 litre su 2 su bardağı elma sirkesi veya üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 baş sarımsak 6 yemek kaşığı kaya tuzu 1 demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt