Tutmaç Çorbası Asla Kesilmez Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağ yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
5 su bardağı su
Terbiyesi için;
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Tutmaç Çorbası Asla Kesilmez Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeğin üzerine 2 su bardağı su koyun suyunu çekene kadar haşlayın.
Ayrı bir tencereye 5 su bardağı su koyun ,kaynayınca erişteleri ek edin, 5dakika kaynadıktan sonra nohut ve mercimekleride ilave edip ocağı kısın.
Terbiyesi için tüm gereçleri güzelce karıştırın. 1 kepçe çorbanın suyundan terbiyeye ek edip ılımasını sağlayın. Terbiyeyi çorbaya ek ederken daima karıştırın, kaynayana kadar.
Üzeri için tereyağını eritip içine nane ve pul biber ekleyin, çok az kavrulduktan sonra çorbaya ek edin. Ocağı kapatıp 20dk dinlendirin. Afiyet olsun.
Tutmaç Çorbası Asla Kesilmez Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağ yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
5 su bardağı su
Terbiyesi için;
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Tutmaç Çorbası Asla Kesilmez Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeğin üzerine 2 su bardağı su koyun suyunu çekene kadar haşlayın.
Ayrı bir tencereye 5 su bardağı su koyun ,kaynayınca erişteleri ek edin, 5dakika kaynadıktan sonra nohut ve mercimekleride ilave edip ocağı kısın.
Terbiyesi için tüm gereçleri güzelce karıştırın. 1 kepçe çorbanın suyundan terbiyeye ek edip ılımasını sağlayın. Terbiyeyi çorbaya ek ederken daima karıştırın, kaynayana kadar.
Üzeri için tereyağını eritip içine nane ve pul biber ekleyin, çok az kavrulduktan sonra çorbaya ek edin. Ocağı kapatıp 20dk dinlendirin. Afiyet olsun.
Tutmaç Çorbası Asla Kesilmez Tanımı Fotoğraflı Yapılışı