Tutmaç Çorbası (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
5 yemek kaşığı yeşil mercimek (Buzluktan çıkardım)
2 yemek kaşığı nohut (Buzluktan çıkardım)
4 yemek kaşığı kesilmiş minik hamur
3 çorba kaşığı yoğurt
1 knor
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı dağ nanesi ya da normal nane
Tutmaç Çorbası (Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yeşil mercimek 2 su bardağı su ile haşlanır (benim pişmiş vardı buzlukta).
Nohut eklenir. (pişmiş vardı buzlukta).
O sırada bir kapta 2 kepçe yoğurda 1 yemek kaşığı un eklenir. Ayran kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Yeşil mercimeğin suyundan yoğurt karışımına 1 kepçe eklenir karıştırılır.
Sonra tencereye yoğurt karışımı dökülür (yeşil mercimek pişen tencereye ).
Minik minik kesilen hamurlar eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayınca içerisine 1 knor et suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağ atılır.
En son dağ nanesi serpilir. Normal nane de olur ama dağ nanesi aroması farklı.
Tutmaç Çorbası (Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 yemek kaşığı yeşil mercimek (Buzluktan çıkardım)
2 yemek kaşığı nohut (Buzluktan çıkardım)
4 yemek kaşığı kesilmiş minik hamur
3 çorba kaşığı yoğurt
1 knor
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı dağ nanesi ya da normal nane
Tutmaç Çorbası (Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yeşil mercimek 2 su bardağı su ile haşlanır (benim pişmiş vardı buzlukta).
Nohut eklenir. (pişmiş vardı buzlukta).
O sırada bir kapta 2 kepçe yoğurda 1 yemek kaşığı un eklenir. Ayran kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Yeşil mercimeğin suyundan yoğurt karışımına 1 kepçe eklenir karıştırılır.
Sonra tencereye yoğurt karışımı dökülür (yeşil mercimek pişen tencereye ).
Minik minik kesilen hamurlar eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayınca içerisine 1 knor et suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağ atılır.
En son dağ nanesi serpilir. Normal nane de olur ama dağ nanesi aroması farklı.
Tutmaç Çorbası (Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı