Tutmaç Çorbası

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı erişte
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
Terbiyesi için
1.5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber

Tutmaç Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yeşil mercimek ve nohutları evvelden haşlıyoruz.
Haşlanmış mercimeği ve nohutu tencereye alıyoruz.
Üzerine erişteyi ek ediyoruz suyunu ekleyip erişteler pişene kadar kaynatıyoruz.
Başka bir kasede yoğurdu yumurtayı unu çırpıyoruz. Bir su bardağı su ek edip hiç pütürlü kalmayacak formda çırpıyoruz.
Kaynayan çorbanın suyundan iki kepçe kadar alıp çırptığımız yoğurda ek ediyoruz.
Sonra hepsini tencereye ek edip kaynatıyoruz.
Farklı bir yerde tereyağ ve baharatları kızdırıyoruz. Kaynayan çorbaya ek ediyoruz. Çorbamız hazır.
 

Similar threads

  • Soru
Tutmaç Çorbası Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı erişte 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6-7 bardak su 1 adet orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı tuz Terbiyesi için: 2 su bardağı yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı Sosu için: 1/2 (yarım) çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı haşlanmış mercimek 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay bardağı erişte Su Terbiyesi için: 1- 1/2 (yarım) yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 1- 1/2 (yarım) çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller 1 çay haşlanmış yeşil mercimek 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı erişte 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 litre su 1 adet küçük uzunluk soğan 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Terbiyesi için; 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tadıyla Kıvamıyla Enfes Bir Lezzet Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı erişte 2 lt su Tuz Terbiyesi için 2 ,5 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 ,5 yemek kaşığı un Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Gereçler Yarım su bardağı erişte Yarım su bardağı haşlanmış nohut (Buzluktan evvelden dondurulmuş) Yarım su bardağı haşlanmış mercimek (Dondurucudan) 1 küçük kuru soğan Tuz 5 su bardağı su Terbiyesi için 1 çorba kasesi süzme yoğurt 1 yumurta sarısı 1, 5 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt