Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
5-6 su bardağı su
Terbiyesi için:
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3-4 kaşık zeytinyağ
1 orta uzunluk kuru soğan
Nane,tuz
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye suyu alıp kaynatalım.
Sonra içine erişte mercimek ve nohutu ekleyip tuzunu da atıp erişteler pişene kadar kaynatalım.
Terbiyesi için yoğurt ,un ve yumurta sarısını çırpalım.
Kaynayan çorbadan terbiyenin içine 1-2 kepçe ekleyerek terbiyeyi çırpalım.
Sonra terbiyeyi çorbanın içine döküp karıştıralım. Biraz kaynayacak.
Bu ortada soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavuralım.
İyice pişmesi gerek karamelize olursa daha lezzetli olur.
İçine nane de ekleyelim.
Bu karışımı da çorbaya döküp hepsini karıştıralım. Afiyet olsun.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
5-6 su bardağı su
Terbiyesi için:
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3-4 kaşık zeytinyağ
1 orta uzunluk kuru soğan
Nane,tuz
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye suyu alıp kaynatalım.
Sonra içine erişte mercimek ve nohutu ekleyip tuzunu da atıp erişteler pişene kadar kaynatalım.
Terbiyesi için yoğurt ,un ve yumurta sarısını çırpalım.
Kaynayan çorbadan terbiyenin içine 1-2 kepçe ekleyerek terbiyeyi çırpalım.
Sonra terbiyeyi çorbanın içine döküp karıştıralım. Biraz kaynayacak.
Bu ortada soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavuralım.
İyice pişmesi gerek karamelize olursa daha lezzetli olur.
İçine nane de ekleyelim.
Bu karışımı da çorbaya döküp hepsini karıştıralım. Afiyet olsun.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı