Son konular

Tutmaç Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1/2 (yarım) kg süzme(yöresel ismi bu)
3 litre su (süzmeyi açmak için)
1 litre su sonradan ek etmek için
6 diş sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı dağ kekiği
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
1 kase dolusu tutmaç yaprağı
250 gr haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı köftelik bulgur

Tutmaç Çorbası Tanımı Yapılışı

Evvel süzme 3 litre suyla karıştırılıp yeterlice eritilir ayran kıvamına getirilir.
İnce delikli süzgeçte süzülüp ocağa kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca 1 litre sıcak su eklenir nohut ve bulgurda eklenir, 5 dakika kaynatılır ve tuzda dövülmüş sarımsak ek edilir .
5 dakika daha kaynatılır.
Tutmaç hamuru bu etapta eklenir.
Bir kaç dakika hamurlar yapışmasın diye karıştırılır.
Başka bir tavada yağ dağ kekiği pul biber kızdırılır pişen tutmacın üzerine dökülür bir kaç dakika kaynatılıp altı kapatılır. Afiyet olsun.
 
Üst Alt