Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 adet küçük soğan
Kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tutmaç Çorbası Tanımı Yapılışı
Derin bir tencereye 1 lt su alınır ve kaynatılır.
Kaynayan suya erişte, haşlanmış nohut, haşlanmış mercimek alınır.
Erişteler yumuşayıncaya terbiyesi hazırlanır.
Bir kasede yoğurt, un, yumurta güzelce çırpılır.
Terbiyenin içersine sıcak haşlama suyundan bir kaç kepçe koyulup terbiye karıştırılır ve ılıması sağlanır.
Tencerenin altı kısılır ve terbiye yavaş yavaş tencereye eklenir bu evrede daima karıştırıyor olmak değerli.
Kaynayana kadar pişirmeye devam edilir.
Soğan çok küçük olacak formda doğranır.
Sos tavasına tereyağı ve zeytinyağı alınır.
İçersine soğan eklenir ve kavrulur.
Kavrulan soğanın içerisine nane ek edilir ve 30 saniye sonra altı kapatılır.
Naneli yağ çorbanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
Deneyen herkese afiyet olsun!
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 adet küçük soğan
Kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tutmaç Çorbası Tanımı Yapılışı
Derin bir tencereye 1 lt su alınır ve kaynatılır.
Kaynayan suya erişte, haşlanmış nohut, haşlanmış mercimek alınır.
Erişteler yumuşayıncaya terbiyesi hazırlanır.
Bir kasede yoğurt, un, yumurta güzelce çırpılır.
Terbiyenin içersine sıcak haşlama suyundan bir kaç kepçe koyulup terbiye karıştırılır ve ılıması sağlanır.
Tencerenin altı kısılır ve terbiye yavaş yavaş tencereye eklenir bu evrede daima karıştırıyor olmak değerli.
Kaynayana kadar pişirmeye devam edilir.
Soğan çok küçük olacak formda doğranır.
Sos tavasına tereyağı ve zeytinyağı alınır.
İçersine soğan eklenir ve kavrulur.
Kavrulan soğanın içerisine nane ek edilir ve 30 saniye sonra altı kapatılır.
Naneli yağ çorbanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
Deneyen herkese afiyet olsun!