Tuzlu Çubuk (Uzun Mühlet Tazeliğini Koruyan Enfes Bir Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller
1 paket margarin (Erimeyecek)
1 fincan sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta (Akı dışına sarısı içine)
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
Yumurta akı
Susam
Tuzlu Çubuk (Uzun Müddet Tazeliğini Koruyan Enfes Bir Kurabiye) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir yoğurma kabına margarini, sıvı yağını, yoğurdu, kabartma tozunu, tuzu, yumurtayı ve unu ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım. Sonra tezgaha hamurumuzu alalım ve bir merdane yardımı ile 2 ml kalınlığında açalım.
Kesme aparatı ile 1 parmak kalınlığında keselim. Sonra yumurta akına batıralım daha sonra susama bulayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
1 paket margarin (Erimeyecek)
1 fincan sıvıyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta (Akı dışına sarısı içine)
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
Yumurta akı
Susam
Tuzlu Çubuk (Uzun Müddet Tazeliğini Koruyan Enfes Bir Kurabiye) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir yoğurma kabına margarini, sıvı yağını, yoğurdu, kabartma tozunu, tuzu, yumurtayı ve unu ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım. Sonra tezgaha hamurumuzu alalım ve bir merdane yardımı ile 2 ml kalınlığında açalım.
Kesme aparatı ile 1 parmak kalınlığında keselim. Sonra yumurta akına batıralım daha sonra susama bulayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.