Tuzlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (Beyazı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
3.5 -4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin lütfen
Üzeri İçin İsteğinize Bağlı
Çörek otu
Susam
Haşhaş
Tuzlu Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke, tuz, şekeri ekleyip karıştıralım.
Sonra unu azar azar ekleyip kulak göğsü kıvamına gelecek formda bir hamur elde edelim.
En son kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Sonra hamura biçim verip yumurta akına batırıp isteğe bağlı üzerine susam, çörek otu, haşhaşa batıralım.
180 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim
125 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (Beyazı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
3.5 -4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin lütfen
Üzeri İçin İsteğinize Bağlı
Çörek otu
Susam
Haşhaş
Tuzlu Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke, tuz, şekeri ekleyip karıştıralım.
Sonra unu azar azar ekleyip kulak göğsü kıvamına gelecek formda bir hamur elde edelim.
En son kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Sonra hamura biçim verip yumurta akına batırıp isteğe bağlı üzerine susam, çörek otu, haşhaşa batıralım.
180 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim