Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
250 gram margarin yahut tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üstüne
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı )
Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak sıvı yağ ve tereyağ karıştırılır.
Sonrasında başka gereçler eklenip karıştırılır.
En son un tercihe bağlı elenip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz, hamuru fazla yumuşak yapmayalım kurabiyelerimiz dağılabilir.
İstediğiniz üzere hal verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz. Afiyet olsun.
250 gram margarin yahut tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üstüne
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı )
Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak sıvı yağ ve tereyağ karıştırılır.
Sonrasında başka gereçler eklenip karıştırılır.
En son un tercihe bağlı elenip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz, hamuru fazla yumuşak yapmayalım kurabiyelerimiz dağılabilir.
İstediğiniz üzere hal verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz. Afiyet olsun.