Tuzlu Kurabiye (Yiyenlerin Hazır Mı Sorusuna Hazır Olun) Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye için;
125 gram margarin (Tereyağı çok yumuşak yapıyor bu yüzden margarin kullanıyorum daha lezzetli oluyor)
1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke (Elimde elma vardı farketmez)
1 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta (Aklarını üzeri için ayırıyoruz)
1 tatlı kaşığı mahlep (Olmazsa olmaz değil ama pastanede satılanların tadını veren bu bence)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)
Üzerine;
Yumurta akı
Susam
Tuzlu Kurabiye (Yiyenlerin Hazır Mı Sorusuna Hazır Olun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza yumurta sarılarını, eritip sıvı hale getirdiğimiz margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker, kabartma tozu ve mahlepi alıp, biraz karıştırıyoruz.
Homojen hale geldikten sonra azar azar un eklemeye başlıyoruz kontrollü ekleyelim unun markasından markasına fark ediyor çünkü. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
Hamurun yağlı gibi olması sizi korkutmasın asla yağlı olmuyor pişince. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun şeritler yapıyoruz.
Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekline getiriyoruz. İsterseniz farklı şekiller de verebilirsiniz. Daha sonra önce, ayırdığımız yumurta akına daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz.
Bütün hamura şekil verdikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen tuzlu kurabiyelerimizi soğumaya alalım. Soğuduktan sonra servise hazır hale geliyor afiyetle ikram edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Tuzlu Kurabiye (Yiyenlerin Hazır Mı Sorusuna Hazır Olun) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kurabiye için;
125 gram margarin (Tereyağı çok yumuşak yapıyor bu yüzden margarin kullanıyorum daha lezzetli oluyor)
1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke (Elimde elma vardı farketmez)
1 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta (Aklarını üzeri için ayırıyoruz)
1 tatlı kaşığı mahlep (Olmazsa olmaz değil ama pastanede satılanların tadını veren bu bence)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)
Üzerine;
Yumurta akı
Susam
Tuzlu Kurabiye (Yiyenlerin Hazır Mı Sorusuna Hazır Olun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza yumurta sarılarını, eritip sıvı hale getirdiğimiz margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker, kabartma tozu ve mahlepi alıp, biraz karıştırıyoruz.
Homojen hale geldikten sonra azar azar un eklemeye başlıyoruz kontrollü ekleyelim unun markasından markasına fark ediyor çünkü. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
Hamurun yağlı gibi olması sizi korkutmasın asla yağlı olmuyor pişince. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun şeritler yapıyoruz.
Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekline getiriyoruz. İsterseniz farklı şekiller de verebilirsiniz. Daha sonra önce, ayırdığımız yumurta akına daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz.
Bütün hamura şekil verdikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen tuzlu kurabiyelerimizi soğumaya alalım. Soğuduktan sonra servise hazır hale geliyor afiyetle ikram edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Tuzlu Kurabiye (Yiyenlerin Hazır Mı Sorusuna Hazır Olun) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı