Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Yarın paket margarin(Oda ısısında yumuşamış)
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı beyaz sirke
2,5 su bardağı un (Un kalitesine nazaran değişir)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alın.
Güzelce karıştırın azar azar unu ekleyin, yoğurma ya devam.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Tezgah üzerinde yuvarla üzerine biraz bastır ve hal ver.
İsterseniz yuvarlakta yapabilirsiniz tercih sıkıntısı.
Üzerine yumurta sarısı ve susam 170 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarın paket margarin(Oda ısısında yumuşamış)
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı beyaz sirke
2,5 su bardağı un (Un kalitesine nazaran değişir)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alın.
Güzelce karıştırın azar azar unu ekleyin, yoğurma ya devam.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Tezgah üzerinde yuvarla üzerine biraz bastır ve hal ver.
İsterseniz yuvarlakta yapabilirsiniz tercih sıkıntısı.
Üzerine yumurta sarısı ve susam 170 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı