Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
300 gr margarin yahut tereyağı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı yaş maya
2,5 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu yahut susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir yoğurma kabına bütün materyalleri alalım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan istediğimiz formu verelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ek edin.
180° ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gr margarin yahut tereyağı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı yaş maya
2,5 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu yahut susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir yoğurma kabına bütün materyalleri alalım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan istediğimiz formu verelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ek edin.
180° ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı