Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta (Beyazı içine, sarısı üzerine)
2.5-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi(elma da olur)
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram margarin (Oda ısısında)
1 yemek kaşığı zeytinyağı (Üzerine)
Susam
Çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm gereçleri çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
Unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Mandalina büyüklüğünde hamur alıp tezgahta yuvarlayalım. Avuç içimizle bastıralım.
Bıçakla hal verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısını sürelim.
Çörek otu ve susam serpelim.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk denetimli pişirelim.
not: bu tanımdan 30 adet çıktı.not 2 : Üzerine yalnızca yumurta sarısı da sürülebilir .
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta (Beyazı içine, sarısı üzerine)
2.5-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi(elma da olur)
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram margarin (Oda ısısında)
1 yemek kaşığı zeytinyağı (Üzerine)
Susam
Çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm gereçleri çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
Unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Mandalina büyüklüğünde hamur alıp tezgahta yuvarlayalım. Avuç içimizle bastıralım.
Bıçakla hal verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısını sürelim.
Çörek otu ve susam serpelim.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk denetimli pişirelim.
not: bu tanımdan 30 adet çıktı.not 2 : Üzerine yalnızca yumurta sarısı da sürülebilir .
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı