Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta(sarıları üzerine)
3 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına, yumurta beyazlarını ve tuzu alıp biraz karıştırıyoruz mikser ile yapmayın beyaz köpük olur.
Sonrasına sıvı yağ,sirke, kabartma tozu, nişasta ve mısır ununu alıp karıştıralım.
Unu azar azar ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Kurabiye formu verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu ve susam serpip 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta(sarıları üzerine)
3 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına, yumurta beyazlarını ve tuzu alıp biraz karıştırıyoruz mikser ile yapmayın beyaz köpük olur.
Sonrasına sıvı yağ,sirke, kabartma tozu, nişasta ve mısır ununu alıp karıştıralım.
Unu azar azar ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Kurabiye formu verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu ve susam serpip 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı