Tuzlu Küçük Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Yarım Türk kahvesi fincanı sirke
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağından biraz fazla un
Susam
Çörekotu
Tuzlu Küçük Kurabiye Tanımı Yapılışı
Bir kabın içerisinde margarin, sıvı yağı, sirke, tuz, şeker, yumurta karıştırılır.
Sonrasında azar azar un ve kabartma tozunu eklenir kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
İstediğiniz üzere şekillendirip, üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.
250 gram oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Yarım Türk kahvesi fincanı sirke
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağından biraz fazla un
Susam
Çörekotu
Tuzlu Küçük Kurabiye Tanımı Yapılışı
Bir kabın içerisinde margarin, sıvı yağı, sirke, tuz, şeker, yumurta karıştırılır.
Sonrasında azar azar un ve kabartma tozunu eklenir kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
İstediğiniz üzere şekillendirip, üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.