Tuzlu Simit Tanımı İçin Materyaller
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( bir adedinin beyazı üzerine )
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Üzerine;
Susam
Yumurta akı
Tuzlu Simit Tanımı Yapılışı
Yumuşamış olan margarin, sıvı yağ, şeker, tuz, sirke, yumurtaların bir adedinin beyazı üzeri için ayırılır ve kabımıza alınır elimizle karıştırılır.
Üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ek ederek hamur yoğurulur.
Hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlanır hafif yassı hale getirilip ortasına serçe parmağımızla bastırıp delik oluşturup simit biçimine getirelim evvel yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
Evvelce ısınmış 180 derece fırında pişirelim.
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( bir adedinin beyazı üzerine )
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Üzerine;
Susam
Yumurta akı
Tuzlu Simit Tanımı Yapılışı
Yumuşamış olan margarin, sıvı yağ, şeker, tuz, sirke, yumurtaların bir adedinin beyazı üzeri için ayırılır ve kabımıza alınır elimizle karıştırılır.
Üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ek ederek hamur yoğurulur.
Hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlanır hafif yassı hale getirilip ortasına serçe parmağımızla bastırıp delik oluşturup simit biçimine getirelim evvel yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
Evvelce ısınmış 180 derece fırında pişirelim.