Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı tuzlu yoğurt
1,5 su bardağı hazır mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
Çok az tuz
Üzeri için;
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü) Tanımı Yapılışı
Tencereye tuzlu yoğurt ve suyumuzu ek edip karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynayan yoğurdun içerisine pirincimizi ekleyip pirinçler pişene kadar kaynatalım.
Daha sonra hazır mantı ve haşlanmış nohudumuzu da ek edip mantılar yumuşayıncaya kadar tekrar kaynatalım.
Küçük bir sos tavasında yağımızı kızdırıp içerisine pul biber ve nanemizi ekleyip biraz karıştırıp, hazır olan çorbamıza dökelim ve bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1 su bardağı tuzlu yoğurt
1,5 su bardağı hazır mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
Çok az tuz
Üzeri için;
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü) Tanımı Yapılışı
Tencereye tuzlu yoğurt ve suyumuzu ek edip karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynayan yoğurdun içerisine pirincimizi ekleyip pirinçler pişene kadar kaynatalım.
Daha sonra hazır mantı ve haşlanmış nohudumuzu da ek edip mantılar yumuşayıncaya kadar tekrar kaynatalım.
Küçük bir sos tavasında yağımızı kızdırıp içerisine pul biber ve nanemizi ekleyip biraz karıştırıp, hazır olan çorbamıza dökelim ve bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun