Üç Lezzet Bir Arada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Üç Lezzet Bir Ortada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Materyaller

Kemalpaşa tatlısı için;
1 paket kemal paşa
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Krema dolgusu için;
125 gr tereyağı yada margarin
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta buğday yada mısır fark etmez
4 su bardağı 800 ml süt
Yarım su bardağı şeker
1 paket 200 ml krema
1 paket vanilin
Çıtır katman için;
150 gr kadayıf isteğe bağlı kadayıfınızı azaltıp çoğaltabilirsiniz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Dinlenme müddeti en az 6 saat

Üç Lezzet Bir Ortada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tanımı Yapılışı

Kemal paşa tatlımı üstündeki pişirme teklifine nazaran pişirdim şerbetini beklemesi içün beklettim.
Krema materyallerini evvel yağını ısıttım ununu ekledim.
Unun kokusu çıkana kadar pişirdim sütünü öteki materyallerini ekleyip kaynayana kadar karıştırdım .
En son vanilyasını ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ılınması için ateşten aldım.
Ilıyan kremama hazır süt kremasını katıp el blendırıyla güzelce çırptım.
Pişirmiş olduğum Kemalpaşa tatlımı kelepçeli bir kek kalıbına yerleştirip fotoğraftaki üzere üzerine kremamızı döşedim.
Öteki yandan bir tatlı kaşığı ve kadayıfımızı kavurdum isteğe bağlı kadayıfı eksiltip çoğaltabilirsiniz.
Kavurmuş olduğum kadayıfa cevizimi de ekleyip bir kaç dakika daha kavurup hazırlamış olduğumuz tatlının üzerine döşedim ve tatlının şerbeti kalmış ise onu da kadayıfın üzerine gezdirebilirsiniz kelepçeli kalıp olduğu için beklettiğinizde şurubu altından akabildiği için altına bir tepsi koyup o formda dolaba koyabilirsiniz.
En az 6 saat buzdolabında üstüne streç geçirip bekletmeliyiz ben bir gece beklettim.
İsteğe bağlı süsleyebilirsiniz servise hazır.

Afiyet olsun.

Üst Alt