Üç Renk Pastası Tanımı İçin Materyaller
Tabanı ve ortası için;
Petibör bisküvi ( sade ve kakaolu )
Orta kreması için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Kakaolu kısmı için;
3,5 su bardağı süt
Kakaolu puding
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Süslemek için;
Ben çikolata rendesi ve toz antep fıstığı kullandım siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Üç Renk Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ocakta pişirecek olduğumuz beyaz kısmı yani orta kremasını biraz çukur bir tencereye 1 litre sütü muzu, şekeri, unu ve nişastayı belirtilen ölçülerde alarak ocağımıza alalım.
Devamlı karıştırarak pişirdiğimiz kremamıza vanilya ve tereyağını ekleyerek kremanın sıcaklığında özleşmesi için karıştıralım.
Pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra birinci sıcaklığının çıkması için kenara alalım. Bu esnada krem şantimizi yapıp soğuması için dolaba kaldırabiliriz.
Tepsimizin tabanına sade bisküvilerimizi boşluk kalmayacak formda dizdikten sonra üzerine kremamızı sürüp, tekrar sade bisküvileri dizdikten sonra bir streç örtüp dolaba kaldırabiliriz.
Sonrasında belirttiğim ölçülerdeki pudingi de pişirip dolaba kaldırmış olduğumuz pastamızın üzerine döküp büsbütün düz olacak biçimde yayalım.
Burada bir değişiklik yaparak bu kere kakaolu pudingimizin üzerine kakaolu petibör bisküvilerini tıpkı biçimde diziyoruz.
Bu biçimde 1 saat kadar buzdolabında dinlenen pastamızın üzerine son kısmı olan dolaba kaldırdığımız krem şantiyi de pürüzsüz bir formda sürdükten sonra dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Çok renkli ve o kadar hafif ve serinletici bir pasta oluyor ki tadına bakan herkes çok beğendi, sıcak yaz günlerinde bu pastayı denemenizi katiyetle tavsiye ediyorum Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun
Tabanı ve ortası için;
Petibör bisküvi ( sade ve kakaolu )
Orta kreması için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Kakaolu kısmı için;
3,5 su bardağı süt
Kakaolu puding
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Süslemek için;
Ben çikolata rendesi ve toz antep fıstığı kullandım siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Üç Renk Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ocakta pişirecek olduğumuz beyaz kısmı yani orta kremasını biraz çukur bir tencereye 1 litre sütü muzu, şekeri, unu ve nişastayı belirtilen ölçülerde alarak ocağımıza alalım.
Devamlı karıştırarak pişirdiğimiz kremamıza vanilya ve tereyağını ekleyerek kremanın sıcaklığında özleşmesi için karıştıralım.
Pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra birinci sıcaklığının çıkması için kenara alalım. Bu esnada krem şantimizi yapıp soğuması için dolaba kaldırabiliriz.
Tepsimizin tabanına sade bisküvilerimizi boşluk kalmayacak formda dizdikten sonra üzerine kremamızı sürüp, tekrar sade bisküvileri dizdikten sonra bir streç örtüp dolaba kaldırabiliriz.
Sonrasında belirttiğim ölçülerdeki pudingi de pişirip dolaba kaldırmış olduğumuz pastamızın üzerine döküp büsbütün düz olacak biçimde yayalım.
Burada bir değişiklik yaparak bu kere kakaolu pudingimizin üzerine kakaolu petibör bisküvilerini tıpkı biçimde diziyoruz.
Bu biçimde 1 saat kadar buzdolabında dinlenen pastamızın üzerine son kısmı olan dolaba kaldırdığımız krem şantiyi de pürüzsüz bir formda sürdükten sonra dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Çok renkli ve o kadar hafif ve serinletici bir pasta oluyor ki tadına bakan herkes çok beğendi, sıcak yaz günlerinde bu pastayı denemenizi katiyetle tavsiye ediyorum Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun