Üç Renkli Patates Salatası Salataların Hoşu Tanımı İçin Materyaller
1 kilo patates
5 tane havuç büyük uzunluk
Yarım mor lahana
Sosu için
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için
2 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tuz
Üç Renkli Patates Salatası Salataların Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel patatesleri düzgünce yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Havuçları rendeleyip bir kaşık sıvı yağ koyarak yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
Kırmızı lahanayı da uygunca küçük doğrayıp.
Onu da havuç üzere az bir yağla yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Patatesleri eziciyle düzgünce eziyoruz.
Tavaya koyup tuz ve tereyağı ekleyip beş dakika kadar kavuruyoruz.
Kalıbımızın altını streçle kaplıyoruz.
Öteki tarafta.Havuca bir yemek kaşığı patates püresi den koyup. Karıştırıyoruz.
Mor lahanaya da tıpkı süreci yapıyoruz.Bunu yapmamızın sebebi kalıbımızda salatamızın birbirini çok yeterli tutması için.
Kalıbınızın altına evvel havuçları koyuyoruz.
Sonra mor lahanayı en son patatesi koyuyoruz.
Dolaba koyuyoruz 3. 4 saat donması lazım.
Patates salatamızı servis tabağına aykırı çeviriyoruz.
Üzerine süzme yoğurt sürüp nane,zerdeçal ve kırmızı biber le ve labne ve salçayla süslüyoruz.Siz öteki baharat ve sebzelerle de süsleyebilirsiniz.Afiyet sıhhat olsun
Üç Renkli Patates Salatası Salataların Hoşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo patates
5 tane havuç büyük uzunluk
Yarım mor lahana
Sosu için
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için
2 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tuz
Üç Renkli Patates Salatası Salataların Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel patatesleri düzgünce yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Havuçları rendeleyip bir kaşık sıvı yağ koyarak yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
Kırmızı lahanayı da uygunca küçük doğrayıp.
Onu da havuç üzere az bir yağla yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Patatesleri eziciyle düzgünce eziyoruz.
Tavaya koyup tuz ve tereyağı ekleyip beş dakika kadar kavuruyoruz.
Kalıbımızın altını streçle kaplıyoruz.
Öteki tarafta.Havuca bir yemek kaşığı patates püresi den koyup. Karıştırıyoruz.
Mor lahanaya da tıpkı süreci yapıyoruz.Bunu yapmamızın sebebi kalıbımızda salatamızın birbirini çok yeterli tutması için.
Kalıbınızın altına evvel havuçları koyuyoruz.
Sonra mor lahanayı en son patatesi koyuyoruz.
Dolaba koyuyoruz 3. 4 saat donması lazım.
Patates salatamızı servis tabağına aykırı çeviriyoruz.
Üzerine süzme yoğurt sürüp nane,zerdeçal ve kırmızı biber le ve labne ve salçayla süslüyoruz.Siz öteki baharat ve sebzelerle de süsleyebilirsiniz.Afiyet sıhhat olsun
Üç Renkli Patates Salatası Salataların Hoşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı