Üç Renkli Salata Tanımı İçin Gereçler
3 adet büyük uzunluk patates
1 adet havuç
1 adet küçük uzunluk pancar
1 kase maydanoz
Tuz
Zeytinyağ
Yarım limon suyu
Üç Renkli Salata Tanımı Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup kare kare kesip suda haşlayalım.
Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ezelim.
Akabinde tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip karıştırıp kenara alıp soğumaya bırakalım.
Farklı 2 küçük tencerede rendelediğimiz pancar ve havucu çok az su ile farklı başka 5 er dk haşlayalım.
Sularını süzüp soğumaya bırakalım.
Maydanozu minik minik doğrayalım.
Soğuyan patatesi 3 farklı kaba ayıralım.
Bir kaba pancar bir kaba havuç bir kaba maydanoz ekleyip karıştıralım.
Form vereceğimiz kalıbın tabanına streç sinema geçirip sırasıyla renkli patateslerden kat kat dizip servis tabağına zıt çevirelim.
Tüm materyal bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
Üzerlerini dilediğiniz biçimde süsleyelim.
Afiyet olsun.
3 adet büyük uzunluk patates
1 adet havuç
1 adet küçük uzunluk pancar
1 kase maydanoz
Tuz
Zeytinyağ
Yarım limon suyu
Üç Renkli Salata Tanımı Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup kare kare kesip suda haşlayalım.
Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ezelim.
Akabinde tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip karıştırıp kenara alıp soğumaya bırakalım.
Farklı 2 küçük tencerede rendelediğimiz pancar ve havucu çok az su ile farklı başka 5 er dk haşlayalım.
Sularını süzüp soğumaya bırakalım.
Maydanozu minik minik doğrayalım.
Soğuyan patatesi 3 farklı kaba ayıralım.
Bir kaba pancar bir kaba havuç bir kaba maydanoz ekleyip karıştıralım.
Form vereceğimiz kalıbın tabanına streç sinema geçirip sırasıyla renkli patateslerden kat kat dizip servis tabağına zıt çevirelim.
Tüm materyal bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
Üzerlerini dilediğiniz biçimde süsleyelim.
Afiyet olsun.