Üçgen Patates Dilimleri Tanımı İçin Materyaller
700 gram patates
100 gram kaşar peyniri
Çeyrek bağ maydanoz
1 çay kaşığı acısız toz biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Bulamak için
Yumurta
Un
Galeta unu
Üçgen Patates Dilimleri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patates soyulur, yıkanır, uygun tencereye alınarak su eklenir, haşlamaya bırakılır, haşlanan patates süzülür sıcakken ezilir ve bu formda soğumaya bırakılır.
Soğuyan patatese yemeklik doğranmış maydanoz, rendelenmiş peynir, baharat, tuz ve toz sarımsak eklenip güzelce karıştırılır.
Uygun bir borcama yağlı kağıt yerleştirilir, taban galeta unu ile kaplanır, patatesli harç kısım kısım üzerine paylaştırılıp üzeri kaşıkla düzeltilir, buzlukta bir saat donmaya bırakılır.
Patates soğurken tabaklara un, yumurta ve galeta unu koyulur, buzluktan çıkan patates dört parmak genişliğinde geniş kareler olacak biçimde kesilir.
Her kare ortadan ikiye kesilip üçgen formu verilir, evvel una, sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa bulanır, tavaya sıvı yağ alınır, buzu çözülmeden kızgın yağda kızartılır, ketçap, mayonez ile servis edilir.
700 gram patates
100 gram kaşar peyniri
Çeyrek bağ maydanoz
1 çay kaşığı acısız toz biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Bulamak için
Yumurta
Un
Galeta unu
Üçgen Patates Dilimleri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patates soyulur, yıkanır, uygun tencereye alınarak su eklenir, haşlamaya bırakılır, haşlanan patates süzülür sıcakken ezilir ve bu formda soğumaya bırakılır.
Soğuyan patatese yemeklik doğranmış maydanoz, rendelenmiş peynir, baharat, tuz ve toz sarımsak eklenip güzelce karıştırılır.
Uygun bir borcama yağlı kağıt yerleştirilir, taban galeta unu ile kaplanır, patatesli harç kısım kısım üzerine paylaştırılıp üzeri kaşıkla düzeltilir, buzlukta bir saat donmaya bırakılır.
Patates soğurken tabaklara un, yumurta ve galeta unu koyulur, buzluktan çıkan patates dört parmak genişliğinde geniş kareler olacak biçimde kesilir.
Her kare ortadan ikiye kesilip üçgen formu verilir, evvel una, sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa bulanır, tavaya sıvı yağ alınır, buzu çözülmeden kızgın yağda kızartılır, ketçap, mayonez ile servis edilir.