Üçgen Yufkadan Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
1 paket üçgen yufka (benimki 300 gr- taze yufkada olur üçgen haline getirirseniz)
İç harcı için:
Beyaz peynir
Maydanoz
Sosu için:
1 maden suyu (Küçük şişe)
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Çörek otu yada susam
Üçgen Yufkadan Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcımızı hazırlayalım. Beyaz peyniri güzelce ezip damak zevkimize nazaran ince kıyılmış maydanoz ek edelim.
Sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tüm materyalleri geniş bir kaba alıp çırpalım.
Tezgahımıza üçgen yufkamsı alalım ve 2 yemek kaşığı kadar sosu üzerine sürelim.
Sigara böreği misali iç harcımızı ekleyip saralım. Sararken sos değmemiş her yere biraz sos sürelim. Bu formda tüm börekler hazırlayıp kenara alım.
Biz öteki börekleri hazırlarken börekler sosunu içine çekecek ve yumuşacık olacaklardır. Benim üçgen yufkalarım hazır olduğunu için ben gül böreği üzere kıvırırken küçük olacaktı o yüzden ikinci böreğide etrafına sardım fotodaki üzere. Siz kendiniz büyük bir yufkadan hazırlayacaksanız üçgenleri ikinci börek gerekmeyebilir.
Tüm börekleri ikişer ikişer birleştirip gül haline getiriyoruz ve fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
Tüm börekleri tepsiye alınca kaşan sosdan böreklerin üzerine de sürüyoruz.
Çörek otu serpip, evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şeker olsun.
Üçgen Yufkadan Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket üçgen yufka (benimki 300 gr- taze yufkada olur üçgen haline getirirseniz)
İç harcı için:
Beyaz peynir
Maydanoz
Sosu için:
1 maden suyu (Küçük şişe)
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Çörek otu yada susam
Üçgen Yufkadan Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcımızı hazırlayalım. Beyaz peyniri güzelce ezip damak zevkimize nazaran ince kıyılmış maydanoz ek edelim.
Sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tüm materyalleri geniş bir kaba alıp çırpalım.
Tezgahımıza üçgen yufkamsı alalım ve 2 yemek kaşığı kadar sosu üzerine sürelim.
Sigara böreği misali iç harcımızı ekleyip saralım. Sararken sos değmemiş her yere biraz sos sürelim. Bu formda tüm börekler hazırlayıp kenara alım.
Biz öteki börekleri hazırlarken börekler sosunu içine çekecek ve yumuşacık olacaklardır. Benim üçgen yufkalarım hazır olduğunu için ben gül böreği üzere kıvırırken küçük olacaktı o yüzden ikinci böreğide etrafına sardım fotodaki üzere. Siz kendiniz büyük bir yufkadan hazırlayacaksanız üçgenleri ikinci börek gerekmeyebilir.
Tüm börekleri ikişer ikişer birleştirip gül haline getiriyoruz ve fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
Tüm börekleri tepsiye alınca kaşan sosdan böreklerin üzerine de sürüyoruz.
Çörek otu serpip, evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şeker olsun.
Üçgen Yufkadan Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı