Uğmaç hamuru Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı un
1 yumurta
3 kaşık su
6 kaşık un
Uğmaç hamuru Tanımı Yapılışı
1 bardak unu tuzu yumurtayı elimizle ovalıyoruz 3 kaşık suyumuzu serpiştirelim.
Geri kalan unumuzu yavaş yavaş ek edelim ufalayalım.
Yoğurmuyoruz unun tamamını bu formda ek edelim.
Elinizle ovun sonra 2 ye bölün blendırda çekin bir kaç cins un üzere olmayacak ufak hamur kesimleri olacak ve bir tepsiye dökün kurutun.
Kavanoza alın istediğiniz vakit çorbalarda kulana bilirsiniz bir sonraki tanımımda size uğmaç çorbası tanımı vereceğim denemenizi tavsiye ederim.
1 su bardağı un
1 yumurta
3 kaşık su
6 kaşık un
Uğmaç hamuru Tanımı Yapılışı
1 bardak unu tuzu yumurtayı elimizle ovalıyoruz 3 kaşık suyumuzu serpiştirelim.
Geri kalan unumuzu yavaş yavaş ek edelim ufalayalım.
Yoğurmuyoruz unun tamamını bu formda ek edelim.
Elinizle ovun sonra 2 ye bölün blendırda çekin bir kaç cins un üzere olmayacak ufak hamur kesimleri olacak ve bir tepsiye dökün kurutun.
Kavanoza alın istediğiniz vakit çorbalarda kulana bilirsiniz bir sonraki tanımımda size uğmaç çorbası tanımı vereceğim denemenizi tavsiye ederim.