Un Helvası Tam Kıvamında Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı un
50 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
1 buçuk su bardağı su
1 su bardağı şeker
Un Helvası Tam Kıvamında Tanımı Yapılışı
Birinci evvel şerbetini hazırlayalım. 1 buçuk bardak su ve 1 bardak şekeri ocağa alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın kaynamasına gerek yok şeker erise kâfi olacaktır.
Margarini tavada eritin.
Sıvı yağı ekleyin.
Unu ekleyin ve rengi yoğunlaşıncaya kadar kavurun kısık ateşte 15 dk kavurdum ben.
Hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve topak topak olmaması için karıştırmayı bırakmayın 5 dk da o denli pişirin ve altını kapatın afiyet olsun
1 su bardağı un
50 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
1 buçuk su bardağı su
1 su bardağı şeker
Un Helvası Tam Kıvamında Tanımı Yapılışı
Birinci evvel şerbetini hazırlayalım. 1 buçuk bardak su ve 1 bardak şekeri ocağa alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın kaynamasına gerek yok şeker erise kâfi olacaktır.
Margarini tavada eritin.
Sıvı yağı ekleyin.
Unu ekleyin ve rengi yoğunlaşıncaya kadar kavurun kısık ateşte 15 dk kavurdum ben.
Hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve topak topak olmaması için karıştırmayı bırakmayın 5 dk da o denli pişirin ve altını kapatın afiyet olsun